Emeliitaah

lev ditt egna liv, för du ska dö din egna död.

Mobilbloggning.

Kategori: Mammalivet

Hej! Dagen började med att busa runt med Lilja och därefter blev det lunch och Hem till gården och därefter så blev det vila för Lilja och städning för min del, är inte klar på långa vägar så får fortsätta imorgon. Men Natalie kom ju och vi pratade på och mina föräldrar åkte ner till Sickla så allting blev avbrytet typ. Men när mina föräldrar var tillbaka ifrån Sickla blev det att sälja vagnen och dessutom äta vårt egna recept på kebab med ris. Älska! Kvällen har bestått av en massa mys med Lilja, Mamma och världens bästa vän Natalie. Nu ligger jag i sängen och ska sova. Död tjej AB.

Bild från i Lördags i Gävle

20:e bilden: En bild på dina närmaste.

Kategori: Listor.

Gå ner i vikt.

Kategori: Gastric by pass.

Jag har bestämt mig för att jag ska gå ner 10 kg fram tills min födelsedag & jag ska verkligen lyckas med det här, så nu ska här promeras 45 minuter per dag, göra 30 - 100 situps & armhävningar varje dag.
Håll tummarna för mig nu att jag lyckas, 10 kg fram tills 20 Mars är ju inte OMÖJLIGT!

BIldregn: Kryssningen 27/1.

Kategori: Party


Lång update.

Kategori: Mammalivet

Shululu!

Jag vet att jag lovade er en uppdatering igår och ber om ursäkt för att ni inte fick någon, men blev faktiskt så att jag stanna en extra natt i Gävle av olika anledningar som jag inte tänker gå in på här, men hur som helst. Tänkte ge er en liten kryssningsupdate och även en update ifrån Lördag och Söndagskvällen i Gävle.

Kryssningen: Vi åkte ifrån mig ner till Viking Line terminalen, där vi hämtade ut biljetter och sen rökte en cigg för att sen gå på båten. Väl inne på båten så fick vi vänta en stund innan vi fick gå ner i hytten, men det gjorde inte oss någonting. Tjejerna gick och åt buffé och jag köpte mig en pizza ifrån Nöjescafét, sen möttes vi igen nere i hytten och gick runt lite på båten. Vi gick till Taxfreen och sen till Fun Club och köpte Cider. Drack den medans jag rökte och sen beställde jag ner tre glas cider till hytten, så att jag hade medans jag sminkade mig, haha. Natalie hjälpte mig att bära, så jävla bäst. Vi började sminka oss och lyssna på musik och förfesten började, haha.  Vi gick upp till karaoken men var typ helt dött på stället, så vi valde Fun Club istället, sen blev det även en sväng in på Puben och sen vidare till Fun Club, dock blev det inte så mycket dans, vilket jag nu i efterhand ångrar som fan. Men vad ska man göra. Therese började prata med en kille, och jag gick och la mig strax därefter och vaknade upp av att Natalie väckte mig på morgonen och undra vart Therese var och eftersom jag smart som jag var följde med och kollade var den här killen Therese var med bodde, eftersom jag har lärt mig att jag inte vill lämna mina vänner i sticket så bestämde jag mig för att ta en cigg på våning två redan på natten innan jag gick och la mig och efter att ha rökt kollade jag vart den killen bodde och därför visste jag dagen efter vart dom bodde. Vi gick mest runt på båten och luffade känns det som, jag ville bara av båten och börja åka mot Gävle, så när vi väl gick av så sa jag ÄNTLIGEN.

Jag gick mot Gävle bussen direkt när båten stanna, eller först sa jag ju självklart hej då till tjejerna men efter det så gick jag mot bussen och den resan vill jag ALDRIG mer göra om, fulla bananer som skrek och höll på mest jämt, dom snackade om någon Frida hela jäääääääääääääävla bussresan som dom träffat på båten.

Väl framme i Gävle mötte Amar mig och bärde min väska, har verkligen en gentleman till karl, ja. Vi gick in och handlade mat i affären på Öster och sen hem till Älsklingen min för att äta maten.
Vi började dricka och sen träffade jag även Bella&A och satt och snackade med dom även Taha och Bella's kompis Marre. Vi pratade och hade det allmänt trevligt, drack nog ett glas för mycker redan där, men kvällen fortsatte ut, vet dock inte vad stället hette men kul hade jag.
Blev en långväg tillbaka hem, Älsklingen's kusin och jag stod och prata i en evighet utanför porten och dom alla andra väntade på att vi skulle komma in för att äta. Haha.

Söndagen bjöd på en massa mys med Älsklingen min, vi klev inte upp för ens vid tre utan låg mest och pussades och kramades och pratade om massa grejer. Känns som att det som hängde i luften har släppt nu, känns som att allting är bra mellan oss. Han lagade mat och jag hjälpte honom lite, Mustafa kom förbi och även han åt mat. Dom två är verkligen grabbarna grus, har aldrig tråkigt med dom två.
Men efter att Mustafa gått igen, så pratade vi och bestämde bland annat för att Johanna skulle komma till Gävle att jag skulle vara kvar en natt till. Smsade Mamma och kollade hur Lilja mådde och om allting var ok med henne och hon ringde upp och jag bad henne lägga telefonen vid hennes öra, för jag saknade verkligen henne men ibland får man faktiskt ha lite ledigt också. Trots att det inte var planerat.
Var även fler anledningar till att jag stannade men dom vill jag inte prata om.

Bella & A kom förbi och en stund efter, så kom även Johanna & Mustafa, även Älsklingen's kusin kom och sen även Taha. Vi började kolla på Pananormal Activy 3 (som jag redan sett) och därefter blev det även One Missed Call. Kan väl helt ärligt säga att jag itne direkt blev rädd för någon av filmerna. Har svårt att bli rädd för skräck, men jag hade det hur som helst trevligt med alla dom fina människorna.
Efter det så blev det väldigt sent så alla rörde sig hemåt och jag och Älsklingen min la oss i sängen och pratade en massa och sen somnade vi.

Vaknade idag av att Älsklingen väckte mig och åkte ifrån lägenheten och jag sov vidare tills han väckte mig igen och sa din buss går om en timme. Så var bara att kliva upp, äta fort och sen vidare till bussen och åka hem till Stockholm och min underbara dotter.
Väl hemma så blev det en massa mys med Lilja innan hon skulle sova för natten, blev även en del prat med min Mamma och Pappa och så planerade vi inför morgondagen, jag måste ju åka till Elgiganten och lämna tillbaka telefonen jag lånat & så kommer ju även Natalie hem till oss, förhoppningsvis kan hon ta Lilja den lilla stunden vi springer till grovsoporna och upp till vinden, så att vi slipper klä på henne och ta med henne, blir bara ett större projekt då.

Nu blev det ett super långt inlägg och jag känner typ ingen lust att ens ladda upp detta inlägg, just för att det blev alldeles för långt men gör det iallafall.
Nu ska jag spela på facebook och sen kolla bort dagens Hem till gården och därefter ska jag faktiskt ta och sova någon timme innan Lilja vaknar, för matdags.

19:e bilden: En person som är snygg.

Kategori: Listor.

18:e bilden: En bild på din fritid.

Kategori: Listor.

Mobilbloggning.

Kategori: Resa

Hej hej! Kan börja med att säga att både kryssningsupdate och gårdagens update kommer ikväll, som rubriken säger så mobilbloggar jag för tillfället. Älsklingen min och jag har myst hela dagen och dessutom pratat om en massa saker, vilket verkligen var skönt. Ikväll åker jag ju tillbaka till Stockholm, vilket både känns tungt men ändå bra. Tungt för att Älsklingen min inte följer med men bra för att jag saknat min prinsessa så mycket och jag får pussa på henne. Nej, karln håller på att laga mat så ska väl fråga han om han behöver hjälp.

Jag alldeles nyss

Just nu.

Kategori: Mammalivet

Sitter just nu i fun club med tjejerna och har det trevligt.

17:e bilden: En ovanlig bild.

Kategori: Listor.

16:e bilden: En bild på dig själv.

Kategori: Listor.

W to the f u k k i n g oho!

Kategori: Party

Nu är Natalie här, så nu blev man ännu mer taggad än vad man redan var, wooho!
Det här blir sista inlägget från datorn idag, sen kanske jag uppdaterar ifrån mobilen någonting.
Men nu ska jag stänga av datorn ocg packa ner den.
Ha det bäst i helgen nu!

15:e bilden: En person du vill vara med.

Kategori: Listor.

27 Januari 2012 Fredag.

Kategori: Mammalivet

Hejhej!

Fick oss sovmorgon här hemma.
Lilja ville somna om runt halv nio, så la henne i sängen och hon sov tills kvart i tolv.
Då vaknade jag upp & kollade på klockan och insåg att hon faktiskt skulle träffa sin Pappa om en kvart.
Klädde på henne, väckte Mamma och dom åkte så nu är hon med sin Pappa.

Vilket betyder att JAG kommer ha en massa tid att ägna mig åt att fixa inför kryssningen.
Känns ganska skönt faktiskt, annars hade jag haft en unge att ta hand om också.
Så känns ganska skönt att han har henne nu.

Sitter och laddar ner musik nu, går väl sisådär.
Kommer inte på så många låtar och det värsta jag vet är när spellistan går om igen, för att man har för några låtar men jag har ju i och för sig över 300 låtar, kanske börjar det räcka nu, haha.

Nej, nu ska jag springa ner till ICA och handla lunch och därefter blir det att börja packa och kolla så att min check lista här på bloggen är klar.
Lär skriva innan jag åker!

UTMANING!

Kategori: Listor.

Fick en utmaning från Therese så gör den nu llugnt innan det är dags att börja stressa.

Vad gjorde jag för 10 år sedan?
Gick i årskurs 6 och "lekte" med mina klasskompisar. Åkte pulka & lekte äldre än vad jag var.

Vad gjorde jag för ett år sen?
Var gravid och lever ungefär som nu, fast med barn.

5 Snacks jag gillar
Chips, popcorn, jordnötter, pistagenötter, gurka.

5 sånger jag kan hela texten till
Abba - Mamma mia
Abba - Lay your love on me
Roger Pontare - När vindarna viskar mitt namn
Cecilia Wennersten - Det vackraste
Carola - Främling.

5 saker jag skulle göra om jag blev mångmiljonär
Betala mina och min familjs skulder.
S P A R K A S S A, så man kan åka utomlands en gång om året typ.
Åka utomlands med mina närmaste.
Köpa en egen lägenhet.
Spara en massa till Lilja.
Skänka pengar till välbehövande.

5 dåliga vanor
Ganska lat.
Coca cola light beroende.
Slösar pengar.
Lätt att bli arg & irriterad.
Biter på naglarna

5 saker jag gillar att göra.
Umgås med Familjen .
Dansa & festa.
Resa, BIG YES!
Umgås med vänner.
Träffa nya människor.

5 saker jag aldrig skulle klä mig i
Magtröja.
Läderbyxor
Armlös skjorta
Sopsäck.
Armlösa skjortor.

5 favortileksaker
Mobilen.
Badkar.
Pojkvännen ;)
Kameran.
Sminket.


5 personer jag vill se göra denna utmaning

WHAT TO DO?!?!

Kategori: Party

Dom här listorna är egentligen mest för mig själv och för att jag kan checka av så jag gjort allt och har med allting, innan det är dags för kryssningen. Men kanske kan ni hjälpa mig & se om jag glömt någonting?
  • Ladda kamerabatterierna.
  • Lägga i dom sista kläderna i torktumlaren.
  • Fixa mer partylåtar.
  • Duscha
  • Packa
  • Kolla om jag hittar locktången.
  • Ordna upp vad Lilja ska äta i helgen.
  • Städa i ordning rummet
  • Dammsuga
  • D I S K A!
Packningslista:
  • Altenativa kläder.
  • Skor
  • Smink
  • P E N G A R!
  • Liten väska
  • K A M E R A!
  • Tandborste
  • Datorn.
  • Mobilladdaren.
  • Mobil.
  • Liten väska.
Kommer någon av er på någonting mer som kanske måste göras eller som jag kanske behöver ha med mig på båten och till Gävle ? HELP ME PLEASE!

. . .

Kategori: Hate me or love me.

Kärlek är när viljan att vinna någon annans hjärta är större än rädslan att förlora sitt eget.

26 Januari 2012 Torsdag.

Kategori: Mammalivet

Tjena!

Hände inte så mycket under dagen, blev till att titta på Hem till gården och både mysa och busa med Lilja. När klockan började närma sig att Mamma skulle sluta jobbet, beslöt jag mig för att vi skulle gå ner och möta henne och även hämta Nova. Var på så himla dåligt humör och kände att jag behövde komma ut & det hjälpte faktiskt. Vi åkte till Centralen och åt på McDonalds. Svullarhelg, då jag ska dricka på båten & sen lär det ju bli en massa gott på Lördagen också, dock efter att jag gått av båten. Lär ju ha det supertråkigt runt 3-4 timmar, men får roa mig med musik och lär väl köpa med någon Cider ifrån båten som jag kan börja klunka tillslut. Får sminka mig på bussen, så är Lördagskvällen även den räddad, för då blir det ju Gävle.

Eftersom Älsklingen min är bortbjuden på middag början av kvällen på Lördag, så börjar jag med att möta upp Tess. Var tre år sedan jag träffade den tjejen, så vet inte riktigt hur kvällen kommer börja men det lär bli helt AWESOME trots allt, möter henne och börjar förkröka lite tills Älsklingen min är klar på middagen, får då möter jag upp honom igen och Tess drar vidare på någon hemmafest. Vilket jag absolut inte är sugen på, men är väl egentligen inte sugen på typ Heartbreak heller. Men vi får helt enkelt se vart jag & Älsklingen min hamnar, någonstans blir det ju iallafall & inte lär det bli hemma.

Söndagen kommer jag ju vara tvungen att åka ifrån mitt stora hjärta igen, vilket kommer suga getballe men måste ju hem och fixa i ordning inför Mamma's 50 års kalas. Min moster Inger svarade idag att hon kommer, vilket verkligen glädjer mig, då hon varken träffat Noah eller Lilja.
Så det ska bli ganska kul att träffa henne, var flera år sedan om jag inte minns helt fel.

Nej, nu har ni fått helgens planer för min del.
Vad ska ni göra då? Har ni något inplanerat?

Kroppen börjar förstå att det är något som händer imorgon, för jag är helt hype och tror det kommer bli svårt för mig att sova. Har lite av resfeber kan man kalla det, var längesen jag & tjejerna gjorde något sånt här trevligt tillsammans och som toppen på kakan så är det ju faktiskt fler som gjort samma operation som oss allihopa som ska åka. Det är närmare 100 än 50, så det kommer ju bli så himla kul.
Kanske lär man känna sig någon ny person & vem vet.
Någon kanske bor i Gävle, så man slipper åka själv med bussen på Lördagen, haha.
Nu ska jag spela både Cityville & Slotomania på facebook.

Laaaaaater peeps!

14:e bilden: En bild som påminner om gamla tider.

Kategori: Listor.

HJÄLP MIG!

Kategori: Party

BRA PARTYMUSIK?!
Skriv gärna alla låtar ni tycker om att dansa och festa till.
Behöver verkligen HJÄLP!

TAGGAD!

Kategori: Party

Imorgon så är det jag som tillbringar kvällen på denna båt.
Hur jävla underbart är det inte, tillbringar dom med fina människor.
WOOP WOOP!

26 Januari 2012 Torsdag.

Kategori: Mammalivet

Shuululu!

Jag vet att jag lovade att uppdatera igår när jag kom hem men jag var så himla trött så jag orkade inget annat än att lägga huvudet på kudden och sussa så sött, vilket verkligen var så himla välbehövligt.

Dagen började med att mysa med Lilja & därefter blev det Hem till gården medans Lilja sov på dagen och efter det så blev det en massa stress, klä på både mig & Lilja och sen dra ner tillsammans med Mamma till Sickla. Vi kollade runt lite i affärer & hittade även födelsedagspresenter till Noah. Fatta att mindre än en månad så är han 1 år? Tiden har verkligen runnit iväg och går så himla fort.

Vi bestämde oss även för att äta på Martine där nere.
Kändes som vi båda hade noll fantasi, eftersom vi båda beställde lasange.
Men gott och mättande var det.

Efter lunchen gick vi vidare till ClasOhlson & Willys för att handla det sista innan jag skulle bege mig till stan och träffa tjejerna, men blev en himla omväg innan jag var i stan. Men väl på Hötorget så möter jag tjejerna inne på GinaTricot och därefter vidare till Hm för att köpa hårfärg och därefter vidare till Veromoda, Cubus och sen tog vi oss foccacia inne på Gallerian på något härligt café.

Efter vi hade ätit lite, så blev det några butiker till men sen åkte vi mot Södertälje.
Satt och pratade och hade det trevligt och Natalie hjälpte mig att färga håret.
När färgningen av håret var klart, så bestämde jag mig faktiskt för att åka hem.

Nu är jag och Lilja vakna här & hon ska snart gå äta och sen blir det att städa lite och invänta Hem till gården. Senare idag så blir det att ta sig ett långt och härligt bad och medans jag gör det tvätta kläder & raka benen. Kan man ha en bättre Torsdag än mig? I don´t think so.

Hörs senare!


Påväg hem.

Kategori: Mammalivet

Påväg hem ifrån Södertälje och tjejerna. Har haft en supermys dag, men skriver mer när jag kommer hem.

. . . .

Kategori: Hate me or love me.

Du skrattar åt mig för att jag är mig själv,
jag skrattar åt dig för att du är precis som alla andra.


13:e bilden: Du och någon klasskompis. (från förr)

Kategori: Listor.

Gamla vagnen.

Kategori: Mammalivet


Märke Quenette (kopia av Teuotonia)
Små snurrhjul fram och lite större därbak.
En Combivagn.
Underbar att köra, så enkelt.
Men jag själv tycker den är klumpig på bussar & så.

24 Januari 2012 Tisdag.

Kategori: Mammalivet

Tjenaaare!

Vaknade ju som sagt sent idag, Lilja var trött och gnällig och ville sova igen så fort hon vaknade men försökte hålla henne vaken men precis innan Hem till gården började så somnade hon i min famn och då la jag ner henne i hennes säng och hon vaknade inte för ens det var slut och då blev det en del bus tillsammans med henne, hon åt mat och blev trött igen. Undra om hon var lite febrig? La henne i sängen och hon somna på stört. Hon sov i ungefär en och en halvtimme och därefter gick jag in och väckte henne och vi gick ner till ICA för att möta Nova & Mamma. Vi handlade hem en del mat, fick ju tydligen underhållsbidraget idag. Lika bra det egentligen! Men nu hoppas jag att det inte blir något strul imorgon när resterande pengar ska komma in, eftersom jag fyllde i lappen själv förrut. Så får hoppas på det bästa helt enkelt.

Men medans Lilja sov där innan vi gick ner till ICA så sökte jag faktiskt lite jobb.
Hoppas jag kanske kan få ett extrajobb och jobba typ varannan helg och någon dag i veckan.

Sen hoppas jag ju även på att så fort Lilja får dagisplats att kunna utöka jobbandet och jobba varenda vardag och kanske en helg i månaden eller något.

Skulle ju verkligen behöva pengarna, så nu hoppas jag på att jag får svar ifrån något ställe.
Sökte jobb som säljare, butiksbiträde, kassörska och faktiskt städare.
Det sistnämnda är ju bättre än ingenting.

Hittade även lite Taxijobb här i Stockholm om Amar är intresserad av att börja jobba här.
Så skickade iväg mejl till honom och skrev alla nummer och vad det var för jobb.

Men kvällen spenderades med AdamLive och Wildchild tillsammans med min älskade Mamma, bjöd även in lite folk till Mamma's 50 års dag och några har redan svarat att det blir en toppidé och att dom kommer och det låter ju helt underbart och det kommer bli så himla mysigt!

Nej, nu ska jag nog ta och spela lite Cityville & Slotomania och därefter blir det att sova för att orka med den långa dagen imorgon, först ska jag ju fixa lite här hemma & sen blir det att träffa tjejerna och kolla runt i stan. Mamma är barnvakt några timmar, så vi kan ha en liten tjejkväll. Hoppas någon av dom kan hjälpa mig att färga mitt hår inför kryssningen, vi lär ju även prata en MASSA om kryssningen som blir av på Fredag.

Höres!

. .. ..

Kategori: Hate me or love me.

Om du kommer på att du ska börja hålla dig i form så glöm inte bort att rund också är en form!


12:e bilden: En bild på din vardag.

Kategori: Listor.

En fråga till er.

Kategori: I'm asking you.

Ska jag vara blondin eller brunett?
Jag funderar på att färga håret, men vet inte än till hundra procent så jag vädjar om er hjälp.
Kan ni snälla hjälpa mig och var 100% ärliga.
Eller ska man kanske bara färga underhåret brunt?

HJÄLP MIG!

Underbar start på dagen.

Kategori: Mammalivet

Hej!

Lilja vaknade sent idag, vilket jag tyckte var otroligt skönt.
Det betydde ju att även jag fick sova ut, haha.

Kollar på Hem till gården just nu.
Ingen verkar ha tid eller lust att träffas idag.
Jag som verkligen ville ta en promenad genom storstaden.

Vad har ni för planer för idag?

Senare idag så ska jag plocka ihop all smutstvätt.
Testa kläder och även ta foton på saker som ska säljas.
Så att jag får ut det på blocket snart.
Lite extra pengar skulle ju inte direkt sitta fel.

Nej, nu ska jag ägna mig åt Hem till gården och sen spela på facebook.
Peace out!

Sussa sött!

Kategori: Mammalivet

Har nyss kollat klart på förmiddagens Hem till gården, men eftersom jag och Lilja var ute på äventyr idag så missade jag det, så passade på att titta på det nu. Imorgon har jag inga planer, hoppas någon vill träffas och typ ta en promenad genom stan eller något. Skulle vara riktigt mysigt.
Men nu ska jag passa på att sova.
God natt alla fina!

Memories will never dies.

Kategori: Dagens låt.

. . .

Kategori: Hate me or love me.

Du säger att jag är luft för dig, alltså behöver du mig för att överleva.

Slotomania.

Kategori: Mammalivet

Sitter och spelar Slotomania, samtidigt som jag pratar med Bella & Amar via facebook.
Vet inte riktigt varför jag spelar det spelet, var ju mest för att Älsklingen min ville ha en massa fria spel och då blev jag F-R-I-V-I-L-L-I-G-T anmäld till att skicka det till honom, haha.
Så var bara att börja spela & brukar inte spela det i Stockholm, utan brukar låta honom spela det när jag är i Gävle men hade så tråkigt så tänkte att jag lika gärna kunde skicka fria spel till dom som skickat till mig.

Nej, nu ska jag göra mig lite ravioli.
Den verkligen skriker på mig ifrån kylskåpet.
Tjingeling!

Fråga till er.

Kategori: I'm asking you.

Är det någon mer än jag som kollar på Mammor & Minimodeller som går på tv3?
Vad tycker ni om den serien och vad tycker ni om föräldrarna?



Det är lätt att uppröras av TV3:s nya dokusåpasatsning Mammor och minimodeller. Så lätt att det ligger nära till hands att tro att de tittarstormar som rörts upp redan innan programmet visades, är något programmakarna inte bara räknat med utan rentav hoppats på.

Upplägget är enkelt: sex ambitiösa mammor och deras döttrar ska genomgå en modellskola för barn. Där ska flickorna drillas för att, med modellmammans ord, "få en så bra karriär som möjligt", och mammorna ska lära sig att coacha dem på bästa sätt.

Temat med ambitiösa mödrar som överför artistdrömmar på sina unga döttrar är knappast nytt. Monstermorsan som bekämpar bitterheten över sin egen uteblivna stjärnstatus genom att tvinga dottern förverkliga drömmen är i det närmaste en modern arketyp.

I det svenska mediala landskapet fick hon senast ta gestalt i den skräckinjagande stagemomen Gunilla Persson. Hon sågs pressa sin dotter till sammanbrottets gräns i TV3:s förra storsuccé i dokusåpagenren, Hollywoodfruar. Perssons gränslösa ambition och fullständigt osannolika brist på självdistans och moget föräldraskap väckte ramaskri bland tittarna.

TV3 anklagades för att kallsinnigt exponera ett barns utsatthet och att passivt stå bredvid medan hon for illa. Och för att låta den lilla flickan bli ytterligare ett offer på altaret som helgats åt "bra teve".

För Gunilla Persson var onekligen "bra teve". Av det slag som får en att slå händerna för ögonen men tvingar en att kika mellan fingrarna, så oemotståndligt motbjudande att vi inte kan låta bli att titta på samma sätt som vi inte kan ta ögonen från en trafikolycka.

Den cyniska tittaren frestas att anta att just detta, inklusive de protester som väcktes inför Perssons pushande, kan ha påverkat beslutet att producera Mammor och minimodeller i positiv riktning. Ämnet tycks generera automatisk uppmärksamhet. Och det är svårt att låta bli att titta på Mammor och minimodeller. Om inte annat så för att övertyga sig om att detta faktiskt är möjligt.

Jodå. Här är de: vuxna kvinnor som behandlar sina barn som dockor. Som talar om dem som "mitt livs projekt", som som rakar småflickors ben, som syns göra piruetter i matchande outfits i märkesboutiquer, som driver flickorna till tårar när de misslyckas med poserna som tränats in hemma i vardagsrummet.

Våra reaktioner sitter i ryggmärgen. Det är ju så tacksamt. Och lite skönt att få bli så där rättmätigt indignerad. Att få känna lite nä nu går det för långt! Barn måste ju få vara barn och vad är det där för jävla morsor!

Och det är här någonstans som det blir verkligt obehagligt. För Mammor och minimodeller verkliga tema är moderskap. Eller mer precist – dåligt moderskap. Den där lika lockande som skrämmande bilden av den muterade modersomsorgen, den som perverterats, blivit egennyttig och gränslös.

Det är den goda moderns antites, som genom sin blotta existens manar till besinning, behärskning, till att nogsamt se till att hålla sig inom de ramar som moderskapet uppsätter. Och därigenom de ramar som kvinnligheten uppsätter.

För ingen föreställning om kvinnlighet, om hur en kvinna är, bör och ska vara, är så kraftfull som idén om modern. Den goda modern, ständigt med det värnlösa barnet som referenspunkt. Och lika kraftfull är idén om den otillräckliga modern, den ansvarslösa, dåliga. Det är horan och madonnan i kubik.

Det är därför Mammor och minimodeller är så verkligt beklämmande. För att den exploaterar vår lockelse till spänningsfältet mellan de där två bilderna – återigen med barnen som offer på tevealtaret. Att seriens titel innehåller ordet "mammor" är signifikant.

Det upprepas i det oändliga. Deltagarna refererar oupphörligt till sig själva som mammor – "jag som mamma", "jag är en pushig mamma", "de andra mammorna.", det är uppenbart att detta är en värld där papporna inte finns. Och inte heller har något ansvar för vad barnen utsätts för.

Det är en hyperfeminin kontext, ett slags flickboksfantasi från femtiotalet där mamma och dotter är såta väninnor och lockar varandras hår och mysshoppar ihop. En sådan där feminin urbild som historien igenom konnoterats med både lockelse och avsmak från den traditionella manligheten, både behagsjuk och exkluderande, lika laddad med önskvärd lockelse som motbjudande annanhet.

I denna kontext utkristalliserar sig redan under det första avsnittet representanter för båda dessa aspekter. Gestaltade av "bra" och "dåliga" mammor. De "bra", det vill säga de som representerar en förhållandevis sansad inställning till döttrarnas modellande, råkar som av en händelse vara de blonda, helsvenska medelklassmorsorna.

De som i en förhandsvisning av avsnitt två, bekymrat uttalar sig om att de andra, de som driver för hårt, kanske lider av dålig självkänsla som de överför på sina döttrar. Och dessa andra blir också just "de andra".

För där är den ryska hyperpushiga mamman, som inte ens bryr sig om att försöka passa in. Där är den skånska morsan med invandrarbakgrund, som inte skäms över att överträda den oskrivna regeln att raka dotterns ben. Där är den lite white-trashiga förortsmorsan som passerar en annan gräns genom att låta dottern festa loss på sminklådan och posera "för vuxet."

Så blir denna på alla sätt osmakliga serie en scen där moderskapets normerande kvinnlighet också får tjäna som riktmärke för önskvärdhet utifrån etnicitet och klass. En normteater i det lilla, med barnens väl och ve som absolut moralisk referenspunkt.

Det samhälle, som omger denna teater och skriver dess dramaturgi hålls på så vis skickligt på behörigt avstånd, medan cyniska programmakare nöjt kan konstatera att vi tittare hugger på det uthängda betet. Och tryggt lämnar resten därhän. Det är riktigt, riktigt motbjudande.



Men trots att serien är motbjudande, MÅSTE jag se det!

23 Januari 2012 Måndag.

Kategori: Mammalivet

Tja!

Dagen började med att duscha och fixa i ordning sig, för att sen åka till Södertälje tillsammans med Lilja och träffa tjejerna. Vi pratade på och hade det allmänt mysigt, vi pratade och längtade oss bort tills på Fredag och vi pratade även om lite andra roliga planer.
Vi pratade även en del gamla minnen som till exempel hur dom helt totalt missuppfattade mig, så fulla och allt vad vi nu var så ska jag berätta ett minne från när jag var liten och blev attackerad av en fiskmås. Hann dock inte så långt innan dom började skratta och jag lovar er, dom slutade inte på ett bra tag.
Var nästan så man ville skratta åt händelsen igen.
Hade totalt glömt bort den, tur att dom påminde mig om den.
Minnen tjejer, minnen & fler ska det bli!

Lilja fick sova lite på hennes gudmors famn och det var så himla fint att se.
Men hon sov tyvärr inte tillräckligt, för hennes humör var inte alls på topp.
Så en stund efter att Therese hade åkt för att fixa något, så bestämde jag mig för att det är bättre att vi åker hem, för Lilja's humör lär ju inte direkt bli bättre.

Natalie följde oss till bussen och väntade nästan hela tiden, men jag förstår henne.
För det första är det svinkallt ute, kul att stå att vänta på en buss när man ändå inte ska med den. NOT!
Så tyckte ju synd om henne som fick stå där och nästan bli en isbit när hon inte ens ska iväg.

Vi sa hej då och bussen kom två minuter senare.
Var ju tvungen att åka till Södertälje hamn eftersom tågen inte går från centrum, men tur var väl det.
Träffade Rosanne, eller vi hejade mest på varandra och vi bestämde att vi ska ses någongång snart.
Det var ju i September sist och så lång tid får det ju absolut inte ta.
Hon är ju verkligen en härlig brud.

Lilja var grinig hela vägen hem och somnade precis när bussen stanna uppe på berget, så lät henne sova men när mina föräldrar för fem minuter sen bestämde sig för att gå ner till ICA så sa dom att vi tar med henne & då vaknade hon ju. Fast det är lika bra det, så hon inte är vaken hela natten.

Men nu ska jag spela Cityville!

Påväg hem.

Kategori: Mammalivet

Sitter på pendeltåget påväg hem. Inte det roligaste utan musik och en trött och gnällig unge men ni som sitter på tåget får stå ut, haha ;)

11:e bilden: Någon du kan berätta allt för.

Kategori: Listor.

wiiiho!

Kategori: Mammalivet

Nu är det dags att börja åka mot Södertälje till tjejerna Therese & Natalie.
BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄSTA!
Vi hörs senare!

BIldregn: Myshelgen.

Kategori: Mammalivet

Nattinlägg.

Kategori: Mammalivet

Även fast jag inte startat datorn ikväll och väljer att uppdatera ifrån mobilen hindrar inte det mig från att uppdatera er med en del inlägg. Jag vet att jag inte svarat på era kommentarer, men lovar att göra det imorgon och vet även att dom få få bilderna jag tog i helgen inte heller kommit upp men även dom uppdaterar jag imorgon innan jag beger mig mot Södertälje och tjejerna.

Kvällen har bestått av att smsa med Älsklingen min och dessutom Therese och Natalie. Har fått beskrivning på hur man åker och även en del snack inför Fredag och allt det här pratet, att se all pepp runt om på facebook, gör ju en nästan tokig. Den här veckan kommer säkert gå sjukt långsamt, just bara för jag vill att det ska vara Fredag imorgon. Har iallafall bestämt mig för att se till att göra saker i veckan. Ska se till att träffa Johanna och Sami, sen blir det ju att kolla runt om man hittar något snyggt till kryssningen med tjejerna på Onsdag eftermiddag och på kvällen blir det ju but handla hem mat och blöjor och annat som behövs, en månad framöver till Lilja. På Torsdagen blir det att tvätta kläder. Men därefter så vet jag inte, ska väl försöka ta mig förbi Viking Line och prata med dom också.

Nu blev det ett himla långt inlägg, men Lilja är i rummet och försöker somna om men hon är så extremt mammig nu att hon knappt vill sova om hon inte får ligga på mig. Min älskling!

Trots att jag inte riktigt vill ha bebis nu så kan jag inte undgå att längta efter bebis, en liten bebis som ligger i min famn så lugnt och tryggt, en bebis som luktar bebis. Jag längtar efter att få ett till barn men inte just nu, vill ge Lilja all tid först och dessutom vill jag att hon ska hinna fylla ett innan en ny bebis kommer.

Nej, nu låter inte Lilja mer så nu blir det att ringa Älsklingen min och sen sova några timmar. God natt!

Vagnbyte.

Kategori: Mammalivet

Använde ju en annan vagn dagarna vi var i Gävle och jag har faktiskt förälskat mig i den, den är röd som min favoritfärg och den är mycket smidigare dock lite svårare att köra, men det är ju en vanesak. Men hur som helst. Jag förälskade mig i den skönheten och har bestämt mig för att använda den vagnen istället. Men jag har inte plats med två vagnar här hemma, så imorgon blir det att lägga ut min gamla vagn på blocket och kanske få mig en välbehövlig slant.

Jag lovar att lägga upp bild på både den gamla och nya vagnen imorgon ifall ni är nyfikna! :)

22 Januari 2012 Söndag.

Kategori: Mammalivet

Tjenare!

Uppdaterar ifrån telefonen, för känner inte direkt lust att starta datorn för tillfället.

Men dagen började med att vakna och äta frukost med Älsklingen min. Vi pratade en del och hade en grinig unge nära oss, men så är det ibland eftersom inte allt kan vara en dans på rosor att ha barn. Men efter att ha ätit frukost började jag packa ihop våra grejer för att sen röra oss mot bussen mot Stockholm. Nova och Mamma mötte oss på Centralen och hjälpte oss hem. Lilja var super trött så lika bra att låta henne sova.

Kvällen har bestått av att titta på Wallander med Mamma. Så himla mys vi haft.

Vill passa på att tacka alla som gjorde vår helg till den mysigaste helgen.

Imorgon börjar en ny vecka och då blir det att träffa Natalie och Therese. Jag och Lilja åker till Södertälje för att umgås tjejerna. Vi kommer få det super mys och prata en massa inför kryssningen på Fredag.

10:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

Kategori: Listor.

21 Januari 2012 Lördag.

Kategori: Mammalivet

Hejhej! Vi har haft en riktig mysdag idag, Lilja och jag gick till stan och kollade runt där och Älsklingen min kom senare, ville låta honom sova lite. Hittade ingenting speciellt, men efter ett tag i stan blev det hem och Lilja började leka på golvet, trots hennes gnälliga humör. Men hon sov ju inte alls bra inatt, så det förklarar säkert saken. Nu ligger hon i säng och nu ska jag passa på att mysa med mitt stora hjärta.
Puss & Kram!

9:e bilden: Någon i din släkt.

Kategori: Listor.

Time to sleep.

Kategori: Mammalivet

Hejhej! Vi har haft besök hela kvällen av lite folk och det har varit jätte trevligt, men har även resulterat i att Lilja haft svårt att sova, men nu sover hon sen en timme tillbaka eller något. Förhoppningsvis sover hon länge imorgon, haha. Men nu ska vi krypa ner i sängen och fortsätta denna underbara kväll. God natt!

Mysfaktor 10!

Kategori: Mammalivet

Nu har det gått ungefär en timme sen jag uppdaterade sist och jag har hunnit sminka mig, packat ihop alla kläder, blöjor och leksaker som ska med, har även tagit fram den andra vagnen som jag tänkte ta istället då den är enklare att både fälla upp och ner och vi ska ju trots allt åka buss både till Gävle och hem igen, så därför känns det bäst med en enklare vagn.


Så snart är det dags att bege sig till stan och gå och äta.
Lilja blir ju lämnad i Centralen sen, nära och bra till bussen.
Så det är ganska skönt.

Längtar tills jag får pussa på min kung som jag om några timmar får träffa.
Längtar tills vi kan sitta och mysa i soffan, med en krypandes dotter på golvet.
Längtar tills vi kan sitta uppe och prata om allt mellan himmel och jord.
Mysfaktor 10!

Sitter för tillfället och lyssnar på musik och fan vilka minnen som dyker upp ifrån Marmaris med Natalie, när jag hörde Beggin med Madcon. Dog ju lite för stunden ju, haha!

Men nu ska jag se till att få Mamma & Nova att jalla lite, haha.
I guess i smell you later!






14.48: Dags att sminka sig.

Kategori: Mammalivet

Har precis tagit ett hyfsat långt bad, skulle gärna ha legat längre men måste ju börja fixa i ordning mig och börja packa för vad som ska med till Gävle, måste ju även förbi ICA och handla det sista som ska med och därefter blir det ju att hämta prinsessan för att sen äta middag tillsammans med min fina Mamma, Nova och Lilja. Dock lär väl Lilja bara äta majskrokar eller något annat roligt, haha.

Kommer ha världens bästa helg tillsammans med dom två jag älskar mest.
Jag har verkligen saknat min blivande man men ikväll ses vi!

Jag älskar livet & jag älskar all den avundsjuka ni sprider kring er.
Hade ni inte varit avundsjuka på livet jag lever och dom jag lever med hade ni inte ägnat så mycket tid att bry er om mitt liv, ni hade inte suttit och kommenterat med era spydiga kommentarer och tro att jag sjunker ner till botten och sova så djupt att jag aldrig vaknar och dessutom slutar blogga, en sak ska ni veta..
Era små spydiga kommentarer, får mig bara att älska mig själv mer och dessutom får det mig att skriva såna här meddelanden till er, för att ni ska inse att NI FÖRBÄTTRAR MITT LIV, ni gör mig starkare genom era kommentarer och en sak jag absolut inte kommer göra för er skull, är att SLUTA BLOGGA!
I'm the best, so fuck the rest!

Nej, nu ska jag sätta igång och sminka mig och sen packa.
Peace out så länge!

8:e bilden: En person som du saknar.

Kategori: Listor.

Myshelgen har bara börjat.

Kategori: Mammalivet

Shululu!

Jag och Lilja vaknade vid 08.00 imorgon och väckte resten av lägenheten, haha. Vaknade pigg och glad så det kändes bra, Lilja lekte på golvet och busade runt med Nova. Carina har nyss varit här men gick samtidigt som Mamma åkte och lämnade Lilja till hennes pappa, och med honom ska hon vara några timmar innan det är dags för oss att åka mot Gävle, men innan vi åker till Gävle så ska vi åka in till Centralen och äta ute tillsammans med Mamma & Nova, bara för mysighetens skull.

Blev tyvärr ingen träff med Jenni idag, men det blir ju någon annan dag.
Förhoppningsvis under nästa vecka.

Nu ska jag spela lite på Cityville och sen börja med lunch för att sen hoppa in i badet, packa och göra mig klar för att försök äta middag & sen åka till älskade älskade Gävle och träffa min underbara blivande man och umgås med vänner, Wicktoria vill ju komma förbi imorgon och träffa Lilja (eftersom hon aldrig gjort det) så det lär hon göra. Sen kommer jag väl även träffa B & A en del, och sen även Älsklingen's kusin.
Säkert annat folk också.
Alltid lika trevligt med folk.

Ska ta med mig lite filmer till Älsklingen min, så vi kan ligga och titta på film hela helgen.
Mysfaktor 10.

Laaaaaaaaater, lovely peeps!

19 Januari 2012 Torsdag.

Kategori: Mammalivet

Hejhej!

Idag har det inte hänt något speciellt, jag har inprincip städat hela dagen lång, har även rensat kläder här hemma en hel påse tömde jag med kläder jag inte kan ha längre, då dom sitter som en hösäck på mig. Dock blev det inte så mycket kvar, men eftersom min garderob blir lite fylligare när Natalie ger mig kläderna hon ej kan ha längre, så blir det ju toppen. Då fyller jag på med snygga kläder, som jag själv önskat att jag kunde köpt vid samma tillfälle, men p.g.a storleken så kunde jag inte det. Men nu har jag ju gått ner mer och det betyder att jag kan faktiskt ha hennes kläder. Är superglad, för hon har alltid snygga kläder och min favoritkofta är med, haha.

Men städade och sen blev det att laga middag och invänta Mamma, Lilja och Nova.
Mamma tog med sig henne ner för att hämta Nova, så jag kunde städa i lugn och ro.
Ganska skönt att få en stund för mig själv.

Nu på kvällen har det blivit Adam Live & Copy cat singers med gurka&morötter och vitlöksdip. Så jäkla gott att jag nästan inte visste vart jag skulle ta vägen ett tag.

Lilja sover för fullt och jag har precis pratat med Älsklingen min.
Hoppas, hoppas det blir som jag vill, skulle vara det bästa.

Imorgon blir det att på förmiddagen träffa Jenni och kanske hennes flickor och därefter ta Lilja ifrån sin pappa och sen åka till Gävle och umgås med min fina och underbara älskling och självklart dotter.

Nu ska jag invänta att Älsklingen min ringer igen och därefter blir det att sova.

7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.

Kategori: Listor.

.

Kategori: Hate me or love me.

I'm back!
Förstå mig rätt.
Ni har ju dom senaste dagarna läst om att jag mått ganska dåligt.
Men all den dåliga och jobbiga energi jag haft inom mig är borta.
Jag är idag gladare & lyckligare än jag någonsin varit.

<3

Kategori: Kärlek

Kompisar kommer och kompisar går men vänner dom består.

En vän kan man alltid lita på.
En vän kan man alltid gråta ut hos.
En vän kan man oftast skratta med.
En vän försöker hjälpa till.
En vän finns man där för.
En vän förstår om man har en dålig dag.
En vän bryr sig om en.
En vän försöker förstå.
En vän är en vän.

och jag värnar om mina vänner och tackar er för att ni finns där för mig och stöttar mig i livets svåra gång, ni ger mig råd och är ärliga som bara vänner är. Ni är underbara & jag älskar er så otroligt mycket. Smsen & meddelandena på facebook, ni skickat dom senaste dagarna, har värmt mitt hjärta så otroligt mycket, har värmt min själ och tack vare er har ni fått mig att våga hoppas igen, ni har fått mig att le igen. Ni är unika och jag kommer alltid finnas här för er och vara er vän, vara en vän ni kan lita på. Jag har gjort mina fel mot er och varit en hemsk vän ibland, men mina misstag som vän är slut. Jag kommer aldrig någonsin svika er, såra eller, göra er illa igen. Utan er är livet svårt, mina vackra vänner!

Nattinlägg.

Kategori: Mammalivet

Nu har man vaknat efter att ha sovit från ungefär 19.00.
Jobbigt läge, det måste bli ändring på det här.
Kan ju inte leva såhär, kommer bara bli jobbigt för mig.
Så imorgon är det jag som gör saker fram till 22.00 och därefter sover.
Så jag kanske åtminstone vaknar vid 06.00, men vid 02.00?
Det är inte kul!

Men ska kolla bort Hem till gården nu.
Puss & Kram.

6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

Kategori: Listor.

Lite planer, framöver.

Kategori: Mammalivet

Denna helg blir det massa mys med Lilja & Amar.
Jag och Lilja åker till Gävle på Fredagseftermiddagen och är där och myser med honom.
Så jävla underbart att få spendera tid tillsammans med dom två jag älskar mest på denna jord.
Dock så är vi bara där tills på Söndag som det ser ut nu, eftersom att han åker iväg och jobbar igen på Söndag, fast han sa själv att det kanske blir ändrat men jag ska försöka få honom att åka dit.
Det är ju bra för hans skull om han är där och jobbar.


Men under nästa vecka i Stockholm ska jag träffa världens bästa Natalie och sen försöka träffa Johanna & Sami, Lotta & Noah och även Jenni med hennes flickor Nova & Nellie. Men får se hur mycket jag hinner med innan det är Fredag och dags för kryssning tillsammans med tjejerna, så jäkla underbart och jag ska verkligen satsa fullt ut.Efter att ha varit på kryssning blir det buss till Gävle och fortsätta festen där, om man pallar. Fast det blir ju helt klart utan alkohol för min del, har ju redan pratat med Tess om att träffas och ha kul tillsammans, men känner jag den bruder rätt så lär hon inte låta mig vara nykter/bakfull.
Hon lär se till så att vi skakar rumpa och har kul tillsammans, haha.

Snacka om att jag planerat det här bra, och veckan efter det blir det en massa läkarbesök och andra besök som måste göras och sen blir det även att planera min Mamma's 50 års dag.
Hon vill väl inte direkt göra något speciellt, men funderar på att bjuda henne på restaurang och kanske även bjuda med mig någon av hennes vänner, så bjuder jag och Lilja på maten och drickat och sen kan hon fortsätta kvällen ute och ha det trevligt med hennes vänner.
Jag tror hon skulle uppskatta det.
Men beror ju på om någon är ledig också.

Måste ju även bli tårt-ätande och så också.
Så måste köpa en tårta och bjuda in folk till det också.
Jag vill verkligen göra det här för min Mamma.

Min mamma är inte bara min Mamma, hon är en av mina bästavänner också.
Vi kan prata om allt, vi kan skratta ihop och gråta ihop.
Vi stärker varandra när den andra är svag.
Vet inte vad jag skulle göra utan mina föräldrar.
Dom är mitt ljus i mörkret & jag älskar dom av hela mitt hjärta.

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar & även skicka iväg ett mejl till ett viktigt ställe.
Vill ha det här ordnat nu, så att allting snart är klart.
Sen blir det Cityville.

Heippa!

18 Januari 2012 Onsdag.

Kategori: Mammalivet

Hejhej!

Har varit nere på Mamma's jobb hela dagen & man märker hur mycket Lilja försöker anpassa sig till dom andra barnen som är äldre än henne, hon är så himla söt och jag är så stolt över att få kalla henne min dotter, att kunna säga att det är jag som är hennes mamma. Vi hämtade Nova när Mamma slutade och nu ska jag kolla på tv med prinsessorna innan det är dags för middag och därefter lär det inte bli så mycket mer än att försöka sova hela natten och bara sova ut, är så trött och skulle kunna sova nu men ska hålla mig vaken tills ikväll, så att jag sover hela natten precis som Lilja.


Vad har ni gjort idag?
Men vi hörs senare!

Min lycka ♥

Kategori: Kärlek

Mamma älskar dig mer än vad ord kan beskriva!

. . . .

Kategori: Kärlek

En riktig man håller kvar dig och skiter i alla rykten omkring dig.för han älskar dig oavsett vad.



Du är min & bara min.

Min kärlek!

Kategori: Kärlek

Du är min kärlek och jag älskar dig mer än ord kan beskriva.

Kvällsinlägg:

Kategori: Mammalivet

Kvällen bjöd på att ta en liten promenad med Mamma och Lilja, för att hämta Nova som varit hos sin kompis och lekt av sig lite. Hon verkade ha haft kul och det är ju huvudsaken, hemma igen så busade Lilja & Nova lite innan Lilja insåg att hon var trött och faktiskt somnade ganska så snabbt, då blev det en massa mys med Nova.

Kollade bland annat på Hjärnkontoret, efter Hjärnkontoret blev det middag och dagens middag fick bli potatismos med kassler och vitsås, så jäkla gott.
Vad åt ni till middag idag?

Efter middagen blev det att bara mysa ännu mer och vid 20.00 började jag kolla på filmen Störtkär och blev helt fast, blev lite chips och en massa prat med min Mamma.

Men nu ska jag prata med Amar.
Hörs!

5:e bilden: En gammal bild på dig.

Kategori: Listor.

17 Januari 2012 Tisdag.

Kategori: Mammalivet

Sitter och kollar på Sjunde himlen, medans Lilja sover.
Är så jäkla trött, men vågar inte lägga mig och sova på dagen.
Tänk om jag inte vaknar när Lilja vaknar & det är ju inte hennes fel att jag inte kunde sova.
Så därför får jag helt enkelt se till att vara vaken och hålla mig road på annat håll.

Har nyss pratat med lite folk via facebook-chatten och ibland blir jag så jäkla trött på hur folk beter sig och hur dom tror att dom är något och kan bestämma över hur jag ska göra i framtiden.
Bara för det är som det är nu, betyder det då att det alltid kommer vara så?
Nej det gör det inte, utan allting kan ändras och bli bättre.
Men just nu ska jag fokusera mest på mig & Lilja.
Så ingen behöver säga något om det, för jag blir bara irriterad.

Dagen lär inte bjuda på så mycket mer, snart blir det Hem till gården och därefter ska vi nog gå ner till Mamma's jobb och vara där tills hon slutar, här orkar jag inte vara.

Nu ska jag fortsätta kolla på tv.
Laaaaater!

Good morning.

Kategori: Mammalivet

Har inte sovit någonting än, la mig i soffan och har legat och kollat på olika program.
Jag vet att jag borde sova, men det går inte.
Tankarna snurrar runt och nu är dessutom Lilja vaken.
Så nu blir det en dag utan sömn och ett himla dåligt humör.

Får försöka sova när Lilja sover för dagen sen.
Men nu ska jag roa min dotter och ge henne frukost.
Hörs senare!



Hittade en gammal bild på min älskling :)

Nattinlägg.

Kategori: Mammalivet

Sitter och spelar Cityville.
Saknat det där spelet om jag ska vara ärlig.
Har ju inte suttit vid datorn på flera dagar.
Men det har varit otroligt skönt att ägna sig åt sitt och bara låtit internet världen få vara för ett tag, låta allting bara sjunka in och låta folk få tro och hoppas på vad dom vill.


Nej, blir till att krypa ner i sängen nu.
God natt!

...

Kategori: Hate me or love me.

Nu är det gjort, nu är det sagt.
Hoppas vi kan hitta en lösning senare i livet.
Men just nu vill jag tänka på mig och Lilja och bara oss.
Kanske är jag en hemsk person.
Men det handlar inte om att jag inte älskar dig.
Utan du vet orden jag sa till dig, du vet meningen jag sa till dig.
Du vet varför allt det här ens startare från början!

:(

Kategori: Hate me or love me.

I think this is the end of you and me. Jag orkar inte känna allt det jag känner inombords, jag älskar så otroligt starkt, men ändå finns det en trötthet, en rädsla men mest av allt en osäkerhet som gör att jag inte vet om det går att ordna upp allting igen. Vet inte om det är värt att trycka på ömma punkter, för att försöka få det att fungera. Jag önskar jag hade orkat kämpa mer, men jag tror det är slut med kämpandet nu men bara för jag slutar kämpa betyder det inte att jag inte älskar dig och bryr mig om dig. Du är den första som såg vad jag hade i mitt hjärta, du var den första jag öppnade mitt hjärta 100 procentigt till, du var den första jag älskade så grovt som jag älskade dig. Finns inga ord som kan beskriva hur ledsen jag är, men för bådas skull så är det bäst att låta tiden läka alla sår, det är bättre att låta tiden gå och kanske när inom en framtid kan ta upp kontakten igen, det här är jobbigt för mig, för det här är mitt farväl till dig. Jag kommer sakna dig och aldrig någonsin glömma bort dig, du kommer alltid ha en del av mitt hjärta, du underbara, vackra, unika, speciella, älskade, bästa människa. Jag önskar det här aldrig hade behövt hända, men jag gör det för dig och jag gör det för mig. Du blir bara mindre och mindre av att vara i min närhet och jag ser hur dåligt du mår.

Jag trodde du skulle finnas där.

Kategori: Hate me or love me.

Trots alla tankar som snurrar runt, trots alla tårar jag fällt, trots alla ord som sagts, trots all oro som finns inom mig har jag bestämt mig för att inte sluta blogga även fast det är tungt, jag kommer blogga. Så mycket jag bara kan och orkar, men ALLT händer på samma gång, kunde det inte bara ha varit en sak i taget? Det värsta i hela den här situationen är att den jag trodde skulle finnas där och trösta mest, är den som backar och inte verkar bry sig överhuvudtaget och det gör riktigt ont i mig, att du helt enkelt verkar ha glömt allt, verkar sluta bry dig.

Snart är det dags. :)

Kategori: Party

Längtar som fan tills kryssningen, med tjejerna!
Nu är det bokat & klart och det känns verkligen välbehövligt att få komma bort på en kryssning med underbara människor och dessutom komma bort ett dygn på Östersjön och dansa loss.
Vet inte än om jag ska dricka på båten, men kul kommer jag garanterat att ha.

16 Januari 2012 Måndag.

Kategori: Mammalivet

Hej!

Förlåt för dålig uppdatering, men tankarna snurrar runt i mina tankar. Allting känns kaos och då menar jag verkligen allting. Är det inte det ena, så där det det andra. Men tänker inte gå in mer på det nu, utan jag ska försöka blogga så mycket jag orkar men som sagt, det är mycket som händer just nu.

Svar till Sussie, precis som jag sagt till alla andra.. Bild på Lilja's pappa kommer aldrig komma upp på denna blogg. Förstår att du och många andra är nyfikna, men det är det ni får nöja er med att vara.

Hoppas ni haft en fin helg & dessutom en fin början på den nya veckan.
Puss & Kram!

4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.

Kategori: Listor.

Eftersom Karro känner sig påhoppad och tycker det är dålig stil att jag lägger upp en bild på henne och mig utan att ha en förklaring till varför det var en konstig tid i mitt liv, så tänkte jag förklara att därför att jag valde den här bilden är för att den är från 2009 och 2009 var ett riktigt fest år för mig och nu i efterhand känns det som jag festade igenom hela det året och inte gjorde mycket vettiga saker. Så därför valde jag den här bilden, eftersom det är från det året som jag tror kan kalla det värsta fest året för min del och på allt festande så hatade jag mig själv, visst det var hon och jag som festade mest men det är inte hon som står för den konstiga tiden i mitt liv, det var jag själv som älskade festerna, trodde att jag kunde dränka mina sorger i alkoholen.

3:e bilden: En bild på någon i din familj

Kategori: Listor.

2:a bilden: En bild på dig själv.

Kategori: Listor.

WIIIHOOOO!

Kategori: Party

Om två veckor är det dags för kryssning med Älsklingen min och tjejerna och jag kan inte annat än att längta, dessutom är det ju inte bara tjejerna, jag och Älsklingen min utan en massa annat folk som faktiskt också gjort samma operation som oss, tjejer. Kommer bli helt jävla awesome!
Längtar som satan.

Men redan ikväll börjar ett annat äventyr, hihi.


Fredagen den trettonde.

Kategori: Mammalivet

Många anser ju Fredagen den trettonde, som en otursdag.
Men dom senaste åren, på denna dag har det hänt något extra roligt.
Någonting jag sett framemot, eller så slår någon av mina önskningar in.
Så jag kan nog härmed förklara Fredagen den trettonde som en tur dag för mig.
Sjukt egentligen, haha!


Har inte druckit coca cola light sen iförrgår. och om jag ska vara ärlig är jag inte ett dugg sugen på det. Köpte en coca cola light igår, men jag drack den inte och har inte druckit den idag heller och kommer inte göra det heller, jag är faktiskt stolt över mig själv att jag lyckats klara det här.

Sitter för tillfället och sminkar mig och dricker en redbull.
Ska ut på lite äventyr ikväll, men vad för äventyr säger jag inte.
Det får förbli en liten hemlighet, tills äventyret är avklarat.

Peace out!

Till mina underbara läsare.

Kategori: Hate me or love me.

Ni alla som skriver så fina och underbara kommentarer till mig, ni ska veta att ni värmer hela mitt hjärta och att jag blir superglad över dom kommentarerna. Jag kan inte sitta och svara er alla via bloggen, så därför tackar jag er alla för ert stöd och era fina ord. Ni förstår nog inte hur mycket dom betyder en kall och dyster vinter dag när jag bara fått en massa hårda ord. Ni är så himla fina! ♥

1:a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.

Kategori: Listor.

Lista 3.

Kategori: Listor.

OPERATION SLUTA DRICKA COLA: DAG 3!

Kategori: Mammalivet

"Det står en coca cola light i kylskåpet, men jag försöker att avstå ifrån den, trots att den står där inne och skriker på mig, skriker: Drick mig, drick mig.!"

Men jag ska klara det här, jag ska avstå och inte dricka den idag och dricker jag inte den betyder det alltså att jag avstått från cola hela dagen. Jag köpte en coca cola light och hade planer på att dricka den, för huvudvärken och suget nästan tog kål på mig men sen bestämde jag mig för, nej den ska inte drickas. Den får sukta mig bäst jag vill, men någon gång måste jag lära mig att stå emot frestelsen och nu är en bra början på det.

Svar till Sara.

Kategori: Hate me or love me.

Sara om Fråga till er.:
man ska aldrig jämföra sig själv med någon annan . varför ens bry sig om sånna komentaren då och sen förstöra för någon annnan när du själv vet hur de e att få allt förstört .. sluta lägg dig i andras JÄVLA PROBLEM !!



Vill bara fråga dig om du ens själv vet vad du skrivit för kommentar till mig? Du ber mig sluta lägga mig i andra problem, varför lägger du då dig in i detta problem, som en jävla pantertant och tror att du är något?!?!

BILDREGN: IDAG!

Kategori: Mammalivet

Underbara dag! ♥

12 Januari 2012 Torsdag.

Kategori: Mammalivet

Hej ni fina människor!

Dagen började med att busa runt en del med Lilja som dock inte ville sitta så mycket på golvet, men det gick tillsut, jag värmde lite mat ifrån igår och sen blev det att titta på Hem till gården och därefter gjorde jag mig och Lilja i ordning och började åka mot Skärholmen för att träffa Johanna, Sami och deras vän Madde. Riktigt trevligt var dom, dom åt och vi skrattade och hade det trevligt. Efter ett tag var Madde tvungen att gå och då åkte jag, Johanna, Sami och Lilja hem till dom två och bara mös, åt middag och pratade på som vanligt. Vi skrattade och hade det super trevligt och Lilja har fått sin riktiga puss av en kille utanför familjen nu, haha.

Lilja och Sami var så söta idag så man blev nästan kär i hur dom höll på, men tror nog Sami ville vara lite snäll eftersom det trots allt är Lilja's 7 månaders dag idag. Min ängel har blivit så stor och tiden har verkligen gått så fort, nästan för fort men trots att tiden gått fort längtar jag efter att hon kan gå.

Vi åkte därifrån och gick in på ICA när vi kom hem och sen blev det bara att lägga Lilja i säng för att sova och hon somnade väl för ungefär en halvtimme sen, så då passade jag på att sätta mig vid datorn och dessutom smsa med Älsklingen min, vi pratar om imorgon och att han åker tillbaka till Gävle imorgon, berättar även för honom hur orolig jag är över hur allt ska gå för Jenni imorgon, och hur mycket jag hade önskat att få följa med henne till Norge och vara ett stöd till henne. Är så himla orolig och jag vet inte vad jag tar mig till om någonting går fel, den här natten kommer vara en lång och hemsk natt och om inte snacka om dagen imorgon.
USCH!

Men nu ska jag spela Cityville och fortsätta smsa med Älsklingen min.

Svar till Anonym.

Kategori: Hate me or love me.

Anonym om Min resa, del 2.:
Kommer du lära din dotter att äta bra och röra ? Ingen läsk och godis så att hon slipper övervikt och operation ? Bra matvanor är ju superviktigt. I cola light finns de MASSOR med skadliga ämne .. De är viktigt att undvika mat och dryck som inte är naturlig




När Lilja blir så pass stor så att hon äter det jag äter vid matbordet, kommer hon göra det också. Har inte ekonomin att ge henne något annat än det som serveras på bordet, men det är ju inte heller så att jag äter super onyttig mat, så därför tycker jag det är ok. Men att röra på sig kommer vara en viktig del i både mitt och Lilja's liv, förhoppningsvis tycker hon någon sport är rolig te.x fotboll och vill börja spela det mer och mer.

7 månader idag.

Kategori: Kärlek

Älskade älskling, idag är det din 7 månaders dag.
Tiden har gått så otroligt snabbt, men jag njuter verkligen av varje minut med dig.
Jag älskar dig mer än vad ord kan beskriva.
Du betyder allt för mig min älskade prinsessa.
Jag går genom eld och vatten för dig & ska stötta dig och finnas där för dig.

Du är min lycka, min prinsessa, min dotter, min stolthet, mitt allt.

OPERATION SLUTA DRICKA COLA: DAG 2!

Kategori: Hate me or love me.

Igår började min resa, med att sluta dricka coca cola light.
Jag vet att det faktiskt finns några där ute som är intresserade av hur det går.
Därför så tänkte jag började föra "dagbok" över hur det går med att sluta.


Rökningen är avslutad och jag är stolt över mig själv, men sen så kommer vi till det här med att dricka coca cola light. Det är inte livsfarligt, men ändå är det inte bra och dessutom vill jag inte se att min dotter fastnar i något, cola eller läskberoende överhuvudtaget, utan vill snarare att om hon ska dricka någonting sött så ska det vara saft, det är minst lika gott OM inte godare dessutom.
Och det är svårt att få ett barn att förstå att barnet inte får dricka te.x läsk om ändå jag får göra det och gör det dagligen, så därför har jag tagit detta beslut att sluta upp med coca cola light drickandet, men har även bestämt mig för att inte sluta direkt för då kommer den ständiga huvudvärken, den finns även där nu när jag dricker en coca cola light burk 33cl om dagen.


Jag vet att jag skulle kunna fastna direkt om det så bara stod 6 burkar i kylskåpet, men jag ska vara stark och jag ska klara det här. Nästa Fredag, så ska jag testa mig själv och köpa hem ett 6-pack MEN jag får bara röra en om dagen och lyckas jag med det på dom 6 dagarna, har jag beslutat mig för att efter jag druckit  upp den sista, så är det dags för mig att ge upp coca cola lighten och hålla mig borta ifrån den.

Tror ni att jag klarar det?

Min resa, del 2.

Kategori: Gastric by pass.

Allt var frid och fröjd och det gick jätte bra att gå ner i vikt och det var alltid kul att ställa sig på vågen, alltid lika roligt. Jag var stolt över mig själv att jag vågat göra ett sånt stort ingrepp för ett hälsosammare liv, för ett friskare och piggare liv. Men trots att jag visste att man inte kunde äta mycket slängde jag på portioner med mat, men åt inte ens upp hälften av vad la jag upp, kroppen kände att den var mätt men min hjärna hajade inte det. Jag började lura hjärnan med att äta på små tallrikar istället för dom normalstora som dom flesta har hemma och det gick bara bättre och bättre, var ju lite rädd för om jag skulle ha problem att äta till exempel ris som min mamma har problem med, men allting gick superbra och jag kan än idag äta allting, men är lite känslig för mjölk men dessutom tycker jag att mjölk smakar grädde i dagens läge, jag som älskade mjölk innan, som kunde dricka en liter själv till maten, ogillar det starkt nu.
Dumping har jag fått och man vet när man väl får det att man fått det, man känner det och man vill bara lägga sig ner och så känner man i ungefär 20 minuter. Men man lär sig med tiden hur mycket och vad man kan äta, och även hur mycket sötsaker man kan få i sig om man väljer att äta / dricka det.
Allting handlar ju egentligen inte om operationen utan om varje enskild person.
Det är det många gör fel när det kommer till den här operationen, dom tror att bara för att EN människa gick ner 60 kg så gör den också det, men alla kroppar är olika formade och alla väger inte lika mycket när man gör operationen, man måste tänka på sig själv och aldrig jämföra sig med andra.
Jag har gått ner runt 45 kg, men fortsätter att gå ner i vikt då jag vill nå mitt mål, dock har ju mitt mål ändras efter operationen och innan, först var ju mitt mål att ta mig under 100 kg, att väga mindre än 100 och nu när jag gör det så är kravet att gå ner ännu mer. Jag vet att jag aldrig kommer kunna bli en pinne och det är inte det jag vill heller, men jag har ett mål och dit ska jag komma innan 2012 är slut.


Nu undrar jag om det är någon av mina läsare som själva gjort operationen och när ni gjorde den och vad ni tycker är positivt och negativt med operationen? Men även om ni kanske vill veta mer om min resa och om min viktnedgång, det är bara att fråga.. Jag svarar!



Jag i Juli 2011 ;)

Fråga till er.

Kategori: I'm asking you.

Jag är stolt över mig själv, är stolt över att jag lyckats ta mig ifrån det onda livet jag levde förrut. Jag hatar varje minut av det om jag tänker tillbaka, trots att det finns en del fina minnen därifrån, så hatar jag hur jag resonerade, hur jag tänkte, hur jag var och vad jag gjorde. Jag ångrar inprincip ALLT, för det finns faktiskt saker från den tiden som jag inte ångrar, trots att det var en hemsk tid. För det första kände jag inte mig själv, utan jag levde på hur andra såg mig, jag levde på att många gånger supa mig så full att jag dränkte mina sorger, jag levde på att le fast insidan gjorde så ont. Jag trodde jag kände mig själv och många runt omkring mig men jag hade fel och jag är IDAG så glad över att jag känner mig själv, lärt känna mina äkta vänner, lärt mig älska mig själv och dessutom lärt mig älska andra.

Jag är så glad och tacksam över att en del vänner inte lämnade min sida trots att jag faktiskt var mer eller mindre en bitch emot dom, jag betedde mig som ett svin och sket fullkomligt i allt, så länge det var fest med i bilden. Jag är glad över att mina föräldrar och bröder stod ut och faktiskt försökte få mig på bättre banor, är glad att dom kämpade och fick mig att inse livets värde, jag är så glad att jag tillslut förstod.. att livet är så mycket mer än falskhet, fester och killar..

Jag kan inte säga när jag började ogilla mig själv, men måste ha varit efter alla gånger i mellanstadiet jag blivit mobbad för både det ena och det andra men det var inte för ens våldtäkten som jag började hata mig själv och det var inte för ens efter den som jag började leva det "farliga" livet.

Jag vill aldrig tillbaka till dom banorna igen och jag vet att jag aldrig kommer komma dit igen, idag har jag världens bästa dotter som jag älskar högst och mest av allt på denna jord, dessutom har jag en underbar pojkvän som stöttar, skyddar och hjälper mig otroligt mycket, han lyssnar & försöker förstå, han finns där och vill alltid mitt bästa, han bryr sig och han älskar mig, han älskar mig och jag älskar honom med en kärlek som jag för två år sen aldrig trodde existerade, den starka och underbara kärleken mellan oss är något som inte går att beskriva i ord, kärleken mellan oss måste upplevas för att förstå själva.
Han får mig att tänka bort all hemsk tid, han får mig att tänka på framtiden, att tänka framåt på hans och min framtid, han får mig att drömma och försöka glömma allt det onda och onödiga som en gång fanns i mitt liv.

Men inte nog med att jag har dom två bästa människorna i mitt liv, dom människorna som ger mig min lycka & glädje och all jordens kärlek, så har jag faktiskt underbara föräldrar & bröder, som funnits med i mitt liv sedan dag ett och aldrig någonsin försökt få mig att må dåligt utan snarare tvärtom, har även ett fåtal men otroligt unika och speciella vänner som jag inte byter eller kastar bort mot allt i världen.

Jag kan härmed förklara mig, som världens lyckligaste kvinnor på denna jord!



Hade det varit för två år sedan, hade jag aldrig vågat erkänna att mitt liv då var hemskt, att jag var en ond och elak människa, jag snackade skit och brydde mig inte speciellt mycket om någon, förrutom att ha kul. För två år sedan trodde jag inte att jag skulle ha tagit mig så här långt som jag faktiskt har gjort. Jämför bara bilderna som är tagna, den översta är tagna från sommaren 2010 då faktiskt mitt liv var som värst, då hade jag lärt mig allting och det var under den perioden jag festade 6 dagar i veckan och trodde att jag mådde bra. Det var då jag var mest bitch emot mina vänner, men någonting öppnade mina ögon redan innan jag fick beskedet att jag var gravid och för att vara ärlig, så var det till stor del mina föräldrar och bröder men fanns även en till person som var delaktig till mitt öppnande och det var Natalie. Då hon blev gravid, var det inte lika kul för mig att festa längre, hade ju ingen direkt att festa med utan blev till att ligga hemma och kolla på film och bara umgås med henne och just för att det blev mer hemmakvällar, blev festerna allt längre bort och så har banan fortsatt. Det är inte så att jag sitter och säger att jag aldrig mer kommer festa, eller aldrig har festat mer sen mina ögon blev öppnade, men jag har insett att festande handlar inte om sprit, sprit, sprit utan för mig handlar det om ett gott sällskap, trevlig musik och något gott att dricka.





Men tillbaka till bidlerna.
Jag tycker att jag på översta bilden ser ut som jag vill inte ens säga det.
Men på undre bilden ser ut som en mogen och vacker kvinna.

Vad tycker ni?
Genom att bara titta på bilderna.
Ena är tagen i Juli 2010 och andra December 2011, ser ni någon skillnad?
Vad är skillnaden?

Älskling. ♥

Kategori: Kärlek

Min kärlek, min älskling, min kung, mitt allt.
Du är min andra halva, min bättre halva.
Utan dig fungerar jag inte normalt.

Jag älskar dig mer än vad ord kan beskriva.
Oavsett vad, ska det alltid vara du & jag!



Längtar tills den dagen då vi flyttar ihop, då vi startar ett liv tillsammans.
Längtar tills den dagen då vi sätter en ring på varandras finger, då vi blir man & hustru.
Längtar tills vårt liv tillsammans börjar på riktigt.

Kvällsinlägg.

Kategori: Mammalivet

Blev inte en promenad till Mamma's jobb, då Lilja somnade precis innan vi skulle ha gått och inte tänkte jag vara elak och väcka henne för att klä på henne, för bådas skull. Men när hon vaknade blev det att börja busa nere på golvet igen, hon verkligen älskar det där. Mamma kom hem och hade med sig Nova, vilken underbar överraskning. Nova hade fått spruta idag, så hon "kunde" inte röra armen och det var så synd om henne. Prinsessan då!

Till middag fick det bli stuvade makaroner med falukorv, var sjukt längesen jag åt stuvade makaroner så varje gång jag äter det älskar jag det och har glömt bort hur jävla gott det är, men tur att man blir påmind ibland och verkligen njuter av måltiden och under tiden vi åt så kom även Brittis förbi och lämnade Shadde och både jag och Lilja fick oss en varsin present, jag fick två badbomber, så nu kan jag ha det ännu mer mys när jag badar och Lilja fick en klänning och ett bar tights till det. Tack snälla!

Har smsat en del med Älsklingen min nu på kvällskvisten.
Så himla mys och bäst att ha någon som honom i mitt liv.

Lilja bökar ju runt en del när hon ska sova, hon vill liksom inte sova i sin säng.
Hon brukar oftast somna på mig först, men så fort jag lägger ner henne i sängen så gallskriker hon, älskade barn! ♥ Hon är väldigt mammig nu och nöjer sig inte med det minsta, men har lyckats få henne att somna nu iallafall. Kanske vaknar hon senare imorgon p.g.a det här?
I WISH!

Nej, nu ska jag läsa bloggar & spela Cityville.
Peace out!

11 Januari 2012 Onsdag.

Kategori: Mammalivet

Hello peeps!

Har inte hänt så mycket idag, har mest busat runt med Lilja på golvet och även ätit lunch och tittat på Hem till gården, så jäkla härligt att den där serien är tillbaka nu efter deras "jullov".
Funderar på att gå ner till Mamma's jobb när hon slutar, så kan vi promenera upp.
Skulle verkligen behövas, haha.

Imorgon blir det middag hos Johanna & Sami.
Himla mys om jag får säga det själv.

Hoppas ni har en fin dag.
Hörs senare ikväll!

Time to sleep.

Kategori: Mammalivet

Nu tänkte jag passa på att sova, har pratat med Älsklingen min, Lilja har vaknat för att få mat och då är det bara jag kvar, så ska passa på att sussa nu medans tröttheten är där.
GOD NATT!

10 Januari 2012 Tisdag.

Kategori: Mammalivet

Hejhej!

Vaknade vid klockan fyra imorse, för då bestämde sig Lilja för att vara pigg men la henne brevid mig i min säng och hon började busa runt  där, upp på mig, nerifrån mig, skratta och vara allmänt underbar. Hon somnade om vid sju på morgonen och sov till tio och då vaknade vi båda igen, då blev det att göra i ordning frukost och sen invänta Hem till gården, som skulle börja två timmar senare och när dom timmarna gått och Lilja fått lekt av sig på golvet så blev det dags för henne att sova middag, då diskade jag och plockade i köket.
När hon vaknade igen, så blev det en massa bus med hennes morfar på golvet, hon lekte med honom och klättrade och ställde sig upp nästan hela tiden men mest av allt log hon med hennes charmiga leende och mådde så jävla bra. Älskar att se min Pappa umgås med henne, älskar att se min Pappa vara så rädd om henne.

Till middag blev det tagratteli med finska korvar, enkelt men gott.
Därefter tog jag mig ett långt och härligt bad, och har nyss kollat klart på Sverige's mästerkock.

Är hur trött som helst, men somnade en stund i badet så lär kunna hålla mig vaken lite längre iallafall, Älsklingen min lär ringa snart och då blir det att prata en del med honom.
Åååh, jag saknar mitt hjärta så!

Förresten, tack Sara för ditt fina inlägg som du gjorde som gästbloggare i min blogg. Så himla fint skrivet och du vet verkligen hur man kan få folk att må bra. Du har både en fin insida och utsida. En stor kram till dig och tack så jätte mycket för hjälpen, det värmer.

Men nu ska jag spela Cityville och dricka coca cola light.
Jag brukar dricka 3 - 6 burkar varje dag, men har BARA druckit 1 idag.
Så lite stolt är jag över mig själv.
OPERATION SLUTA DRICKA COCA COLA LIGHT: HAR BÖRJAT!

Hörs senare!

Gäst :)!

Kategori: Mammalivet

Sara heter jag :) är inne på denna blogg pga viss anledning ...
Så tänkte samtidigt lämna nått efter mig :)

En sak som jag verkligen har lagt märke till senaste, de är att ni som läser ( inte alla ) njuter av att sänka andra människor.
Därför kommer ni med dummaste kommentarena och förväntar er /hoppas på att hon ska bryta ihop så är er dag gjort MEN sen då??
Ärligt vad är det ni vinner på det hela?
Lägga ner tid och energie genom att kommentera dumheter tex när någon idiot skrev "hoppas din dotter dör"
Ärligt hur lågt är inte det?!
Enda jag har att säga är att JAG skämms för såna typer, så tragiskt att vi har såna typer på vår planet ...

Varför ska er vardag handla om vad andra unga mammor/ människor gör :) ta hand om ditt så fixar dom sitt :)

sedan har dom flesta glömt att man ska faktiskt behandla sina med människor så som man själv vill bli behandlad right?! men va fan är det som händer med dom flesta :O så sluta dra ner på varan ...
sluta dra egna slutsatser och tror att ni vet precis allt och så mycket mera!
Ni vet ju inte om allt, ni vet endast de ni har läst och det folket säger. Eller hurdana Emelie va en gång i tiden men man förändras med tiden sta gång va modig nog och fråga henne UTAN att dra ner på henne!

Gör Emelie misstag?!
Ja va bra, låt henne få göra misstag för det är enda sättet hon lär sig :) " Man lär sig av sina misstag"
sedan sluta lek experter på barn uppfostran, hon är mamma själv och har faktiskt en egen mamma hon kan fråga om råd :) när hon väl skriver på bloggen och ber om hjälp då kan ni börja slänga upp era spydiga kommentarer!

Nu är det så att hon vill inte ta det via polisen, när ni sitter och skriver dumheter MEN allt har ju sin gräns så tänk efter noggrant nästa gång ni skriver nått :) ...

Detta gäller nu inte bara Emelie UTAN precis alla våra medmänniskor, försök att vara lite positivare människa!
Titta inte ner på andra då du själv vill bli bra behandlad!
Ta reda på fakta, se allt med egna ögon och hör det med dina egna öron innan du dömer någon!

Emelie du är stark mamma/ tjej så låt ALDRIG någon/ något få dig och må dåligt.
Du har fått de finaste gåvan och det är ett friskt barn så stäng ögonen & öronen från all skitsnack och folk som försöker dra ner på dig :) ...

såja kära folket nu ska jag logga ut härifrån :)!
Hoppas verkligen att ni behandlar alla andra precis som ni själva skulle vilja bli behandlade ;) ...

Till Emelie
"  Det som inte dödar dig, det gör dig bara starkare "

Bye ...

image description

Orolig.

Kategori: Kärlek

När jag loggade in på facebook, mötts jag av en status jag absolut inte ville se och det blir bara värre när jag loggar in på bloglovin och ser att Jenni även uppdaterat i bloggen, jag började böla som ett litet barn, fick ont i hjärtat. Är så sjukt orolig nu och nu kommer jag absolut inte kunna sova, förens hon smsar mig när hon vaknar.

Älskade älskade vän!
Jag finns här för dig och din familj dag som natt tveka aldrig att fråga.
Skriv bara din adress, så kommer jag till dig imorgon och pysslar om dig och tösarna.
Du ska inte anstränga dig nu, utan bara ta vara på dig själv.
Jag ska försöka räkna ekonomin och kunna följa med dig, så du slipper åka dit själv.
Du betyder så otroligt mycket för mig och jag ska hjälpa dig både innan, under och efter.
Älskar dig! ♥




Mitt liv ♥

Kategori: Kärlek

Mamma älskar dig mer än vad ord någonsin kommer kunna beskriva.
Du är mitt liv, min skatt, min sol, mitt ljus, min dotter, mitt hjärta.
Finns inga ord som kan beskriva den starka kärlek jag har till dig.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Sovit klart ?

Kategori: Mammalivet

Tror jag sovit klart för natten, haha.
Somnade vid halv elva, efter att ha pratat med Älsklingen min, men han ringde upp ganska snabbt igen, min älskade då pratade vi lite till för vi saknar varandra så mycket haha.
Men iallafall, somnade om och vaknade nu vid tolv och var super pigg.
Lär ju inte kunna sova mer inatt.


Men då blir det att vara vaken hela dagen och sova tidigt imorgon istället.
Så att jag någongång kanske kan få ordning på mina sovtimmar.
För jag lovar er, det här är inte kul.

Men nu ska jag spela lite Cityville.

Fråga till er.

Kategori: Hate me or love me.

Jag har fått så mycket kritik av gamla kompisar eller jag vet faktiskt inte vad jag ska kalla dom, jag är glad att dom är ärliga men när dom dömer mig och inte ser helheten och inte är bättre själva, så blir jag faktiskt mer arg än ledsen för att jag lägger mig inte i när det heller deras uppfostran av deras barn, kanske ska ta och göra det, så att dom kanske är tysta och fattar att det är dom som faktiskt borde ändra sin syn.



Som många av er vet, har jag åkt till Gävle för att umgås med min pojkvän utan min dotter och det är inte för att jag inte vill vara med henne, utan praktiskt taget för att hon har träffat sin pappa och umgåtts med honom och som ni ALLA vet, pratar vi bara om Lilja och tider när han ska träffa henne och sådär. Är det fyskam att jag åkt till Gävle för att umgås med min pojkvän när hon är trygg med sin pappa? Jag ska inte ljuga och säga att hon sovit där varje gång, men när hon inte sovit där så har faktiskt hennes mormor & morfar varit barnvakt och tagit henne. Anledningen till att jag åkt utan henne är alltså för att hon ska få chansen att träffa sin pappa, för den rätten tänker jag inte ta ifrån varken honom eller henne och skulle även ljuga om jag sa att hon aldrig varit med mig i Gävle, för det har hon och hon ska med snart igen.


Det kanske inte det klokaste, men ju äldre Lilja blir ju mer kommer hon vara med sin pappa.
Oavsett om jag flyttar till en annan stad eller inte, men redan vid tidig ålder och även till dagis så är Lilja van vid att mamma kommer tillbaka, hon går inte föralltid.
Jag tycker alltså att dom gånger jag lämnat henne både har varit nyttigt för henne, för att lära sig, för tänk den gången då jag ska lämna henne till exempel på ett lov (om jag flyttar till en annan stad) och hon ska vara hos sin pappa i en vecka, tänk då .. Då är HON van vid att vara ifrån sin mamma, för det är mig hon har bäst kontakt med. Jag vet att många av kommer ha åsikter om det här, men egentligen är det här inlägget riktat till två personer som båda klankat ner på mig som mamma..


Men för det första, min dotter lider inte av att få vara med varken sin pappa eller morföräldrar.
Men det kan era barn göra när ni röker inomhus (även om det inte är i samma rum) och det värsta är att ni inte bara röker vanliga ciggaretter, utan ni RÖKER faktiskt på i ett hem som ni ska låta ert barn växa upp, ni låter ert barn gå i den stanken och det värsta av allt är att det även har hänt när ert barn är hemma och varit vaken.


Så vem är ni att klandra mig, när ni inte alls är någon bättre morsa?
Tycker fan att det är farligare att röka på eller ens röka en vanlig ciggarett inomhus, än att låta sitt barn känna sin pappa och sina mor-föräldrar.




Vad tycker ni om saken mina läsare?
Förstår att det kommer vara delade meningar.
Men frågan jag vill förmedla är egentligen är jag en sämre morsa en dom?

Kvällsinlägg.

Kategori: Mammalivet

God kväll!

Dagen har bestått av att gå ner till ICA, ätit lunch och samtidigt tittat på Hem till gården som är tillbaka efter ett juluppehåll på 4an, wiiho! Därefter blev det till att mysa runt med Lilja och Nova i soffan, även busa en del med dom, Lilja är ju så busig och ska klättra över allt och ingenstans och dra i allas hår, men det är bara kul att se henne utvecklas, älskar att se min dotter utvecklas och göra nya framsteg varje dag. Hon har ju inte riktigt än börjat krypa, men snart är hon där och då gäller det att se upp och hänga med i farten, haha. Men efter att ha busat runt i flera timmar blev det dags att åka en sväng in till stan för att handla en speciell grej, och sen hem för att laga middag och det fick bli Spaghetti med köttfärssås och jag är så stolt över mig själv, jag har ju alltid hatat att laga mat men börjar mer och mer gilla det men det har nog med att göra att jag idagens läge, kan göra mer än bara korv med makaroner. Dock kan jag ju inte super mycket, jag lär mig fortfarande men börjar faktiskt tycka det är kul att lära mig nya saker.

Efter maten, blev det till att busa lite till med prinsessorna och därefter så blev det att kolla på tv och prata med Älsklingen min, hatar att inte kunna prata med honom hela tiden men eftersom han jobbar är det svårt att ringa hela tiden men han ringer så fort han kan och har tid och slänger iväg så gulliga och fina sms hela tiden. Min fina blivande älskade man! Jag blir bara mer och mer kär i den där karln, för varje sekund som går.

Är dödstrött, så ska väl snart ta och göra som Lilja och krypa ner i sängen.
Men vill att Älsklingen min ska sluta först så att vi kan säga god natt till varandra, för jag har ju en tendens att SOVA djupt, och då hör jag inte mobilen även fast den är på högsta volym.
Har ju fått mammaöron, så det ända jag vaknar på är när Lilja skriker och då kan telefonen ha ringt bara någon minut innan, men den hörde jag inte alls, haha.

Hoppas ni haft en fin början på denna nya vecka.
Puss & Kram!


9 Januari 2012 Måndag.

Kategori: Mammalivet

God morgon, god morgon!

Natten har väl varit helt ok, Lilja vaknade bara för att ha mat och sen somnade hon om, så det var otroligt skönt. Pratade med Älsklingen min innan det var dags att sova, tur att vi båda sov tidigt då vi båda vaknade super tidigt, jag av Lilja, han av sitt alarm.

Har precis ätit knäckemacka med ost och tomat på och ska snart lägga Lilja igen, då hon börjar bli trött. Hon har börjat få mer rutiner, nu sover hon från 18.30 till ungefär klockan 23.00 och därefter sover hon till 04.00 och vaknar igen vid 07 - 08.00 men vill sova igen runt 09.00. Är mycket tider att hålla reda på men skönt att ändå börja få mer rutiner, så man själv kan få mer sömn ju.

Nu ska jag umgås med min dotter.
Hörs senare!

Tre heta ämnen mellan mig och min pojkvän just nu:

Kategori: Hate me or love me.

  • Lilja's andra tand som kom här om dagen, vi pratar om den och han säger hur mycket han älskar oss båda och hur mycket han skulle kunna göra för oss båda, han berättar hur mycket han saknar henne & hur mycket han ska lära henne och sådär. Mina älsklingar!
  • Kryssningsdags? Dom som läser Natalie eller Therese's blogg vet ju att dom ska på kryssning ett datum nu i Januari och jag och Älsklingen min har diskuterat om vi ska haka på och gunga hela båten tillsammans med dom och andra härliga människor, som även dom gjort gastric by pass operation. Skulle vara superkul och som det ser ut nu, lär det bli av! WIIIIIIIHO!
  • Om att flytta ihop, starta vårt liv tillsammans som en liten familj men framför allt att ta en resa någonstans och bara komma bort från den här idiotiska miljön ett tag och få andas nu och fräsch luft, även om det så bara är för en vecka men det skulle vara underbart att få komma bort en sväng.

Bildregn: IDAG!

Kategori: Mammalivet

8 Januari 2012 Söndag.

Kategori: Mammalivet

Hello people!

Igår bjöd dagen inte på något speciellt, satt bara hemma och luffade, blev att gå ner till ICA men annars så var jag och Lilja bara hemma och tog det lugnt. Nova kom på eftermiddagen, så vi köpte lite Lördagsmys för att sen kolla på Gladiatorerna och måste säga att det var förvånansvärt likt tidigare säsonger och det gjorde mig otroligt glad, finns ju dom där programmen som gick på tv som man kollade på men som VERKLIGEN försämras som till exempel Big Brother, förr var det mycket roligare men Gladiatorerna var på samma nivå, så det var mys. Efter Gladiatorerna blev det slutet av National Treasure och sen efter det började ju även National Tresure 2, så kollade även på den och filmen var extremt grym, grymmare än jag trodde den skulle vara.

Efter filmerna blev det sängen och mysa ner sig brevid Nova.
Men hann inte ens somna, innan Lilja vaknade och skulle ha mat, skönt att hon somnade om så fort hon fått mat och sov tills klockan åtta på morgonen. Så jäkla bra & skönt, för jag var helt död själv.

Idag så blev det att vakna vid åtta, men Lilja var vaken en timme och somnade sedan om igen tills klockan var 10.30, så fick världens sovmorgon och jag kan lova er att den behövdes. När vi vaknade igen blev det till att äta mat för både mig och Lilja. Nova tittade på film och vi plockade lite här hemma, tog bland annat disken, men efter att Nova's film var slut vad det dags för mig och Mamma att titta på film, Lilja somnade i min famn så lät henne ligga där eftersom jag ändå inte skulle flytta på mig då jag skulle se film, vi kollade på 2012 - Ice Age och jag rekommenderar den starkt till er alla.

Var så himla underbar men ändå sorgsen film, men jag tror då inte på att jordens undergång blir 2012. Jag vet att det kommer hända, men den dagen det händer, det händer för vi kommer ändå ALLA vara döda, då det trots allt heter jordens undergång. Men det lär väl hända, men tror nog att jag som är 21 år idag, hinner dö runt 70 innan. Vad tror ni?

Efter filmen så kom Johan upp med Noah, fasters prins! ♥ Lilja och Noah lekte på golvet en stund, men båda var hungriga så dom åt men sedan fick jag mysa igen med dom båda två. Mina älskade!
Dom åkte härifrån och jag gick ner till ICA för att handla coca cola light.

Nu är jag hemma igen & har varit hemma ett tag.
Pratade nyss med Älsklingen min som har åkt iväg till en annan stad än Gävle för att jobba och fysatan vad jag saknar honom, han ska jobba där i några dagar och sen åker han förmodligen tillbaka till Gävle, men är även prat på att han ska komma hit nästa helg, men vi får se hur det blir med den saken eller om jag tar med mig Lilja och åker dit, vilket i och för sig skulle vara jätte mysigt.
Men vi kan få det minst lika mys här, så vi får se hur planen blir när det närmar sig helg igen.

Nu ska jag spela Cityville!

Liten uppdatering.

Kategori: Mammalivet

Hejhej! Har tänkt att uppdatera er hela dagen, men har inte haft någon tid trots att jag inte gjort något annat än att umgåtts med Lilja, Nova och mina föräldrar. Men den här dagen ville jag ägna åt dom och inte åt att sitta vid bloggen och skriva, trots att det bara tar några minuter. Jag skriver mer imorgon, hoppas ni haft en fin dag. God natt & Sov gott!

Svar till Mikael.

Kategori: Hate me or love me.

Mikael om Min hemska resa, från människa till offer.:
Vart hände våldtäkten? Hemma hos någon av killarna eller ute? Varför följde du isådanafall med dem hem?? Ensam tjej med 5 killar. Visst ska man kunna följa med hem utan att bli våltagen. Men du säger ju själv att du inte kände dem. Om man inte känner människor så väl, utan bara vet vem det är, då följer man inte med som ensam tjej med 5 killar
Mikael om Min hemska resa, från människa till offer.:
Vart hände våldtäkten? Hemma hos någon av killarna eller ute? Varför följde du isådanafall med dem hem?? Ensam tjej med 5 killar. Visst ska man kunna följa med hem utan att bli våltagen. Men du säger ju själv att du inte kände dem. Om man inte känner människor så väl, utan bara vet vem det är, då följer man inte med som ensam tjej med 5 killar



Har jag någonstans sagt att jag följde med dessa killar? Redan innan våldtäkten hände, så var jag rädd om mig själv och om mitt liv, jag skulle aldrig i hela mitt liv gå med fem killar jag inte känner, varken bara vara ute själv med dom eller hemma hos dom frivilligt. Men nu är det så att det hände ute på en grillplats, alla skulle bege sig hemåt och jag skulle hämta min väska som låg i skjul och när jag väl kom ut, fanns det ingen annan där förrutom dessa killar, dom jag trodde jag skulle gå med hade antigen missuppfattat och gått utan mig eller så vet jag inte vad det var.. Men som du försöker få det att låta, är det som att en tjej inte ska kunna gå med kortkort om en tjej vill (vilket jag inte gjorde), inte kunna gå hem till någon okänd människa som dom kanske raggat upp på krogen eller något liknande för gör dom det och blir våldtagna så är det deras fel. Är det så du menar? Vill bara förstå din ganska korkade kommentar enligt mig.

Svar till Karina.

Kategori: Hate me or love me.

Karina om Min hemska resa, från människa till offer.:
Blev du våldtagen eller lyckades du komma undan männen? Kände du dem eller var det några okända människor?
Karina om Min hemska resa, från människa till offer.:
Blev du våldtagen eller lyckades du komma undan männen? Kände du dem eller var det några okända människor?




Hej Karina!
Jag blev våldtagen av 5 killar som jag inte direkt kände men några av dom hade jag stött på lite här och var under en tid, men jag skulle inte säga att jag kände dom. Jag blev fasthållen både med armar, ben och mun så jag hade ingen chans att kunna försvara mig (inte för jag hade vågat heller). Tack för din kommentar, trots det tråkiga ämnet men förstår att några undrar och jag tycker att det är bättre att fråga som du precis gjorde, än att dra egna slutsatser och därför tackar jag innerligt för din kommentar. Ha det bra & ta hand om dig. Kram!

Slutat röka.

Kategori: Mammalivet

Har suttit och spelat Cityville och ätit en kvällsmacka med krasse på och det är ju så otroligt gott och nyttigare än massa annat jag ätit under årens gång. Men nu ska jag verkligen ta tag i mina matvanor och sluta äta massa onyttigheter och framför allt sluta med all läsk jag dricker.

Förresten så har jag slutat röka helt och hållet nu, känner inte ens suget efter en ciggarett längre och när jag känner min Pappa lukta rök, blir jag så äcklad av just det, så jag tror den värsta biten är över nu och jag tror det är dags att presentera ett rökfritt jag.
WIIIIIIIIIIHO!

Nu blir det till att krypa ner i säng.
God natt på er allesammans!


Min hemska resa, från människa till offer.

Kategori: Hate me or love me.

Finns tider då jag tänker, tänker på den där hemska natten. Då all min tillit till omvärlden försvann, dom ända jag litade på var min familj. Min otroligt starka och skyddande familj. Jag försökte leva mitt liv, försökte umgås med vänner och jag skulle ljuga om jag sa att jag aldrig skrattade eller log, för det gjorde jag och inte bara en gång utan flera men varje gång jag skrattade eller log kände jag en kall vind mot min ryggrad, kände hur skulden tog över mig, kände hur smärtan och rädslan intog min kropp. Dom tog en del av min glädje, dom tog en del av mitt liv. Fanns många gånger jag ville ge upp, fanns många gånger jag önskade livet ur mig själv, fanns många gånger jag trodde att allt var mitt fel, fanns många gånger jag grät mig till sömns, fanns många gånger jag var för svag. Jag var påväg att låta dom vinna, jag orkade inte kämpa men jag kämpade och inte bara för min skull utan för andra tjejer som blivit utsatt för samma sak, jag kämpade för oss alla men hade aldrig klarat av och kämpa om det inte varit för min underbara familj, dom gav mig hopp och dom gav mig styrkan att våga lyckas vinna över dom. Jag skulle ljuga om jag sa att jag vann till hundra procent för det gjorde jag inte. Även dom vann.. Rädslan inom mig finns än idag kvar, känner mig aldrig trygg när jag ger mig ut på stockholmsgator spelar ingen roll om det är dag eller natt, det känns som att någon förföljer mig. Jag vet att jag aldrig kommer kunna leva ett fullt normalt liv, utan det kommer alltid finnas en massa djupa sår och en ständig rädsla från den där hemska natten och månaderna som följde därefter. Men trots allt det onda som det förde med sig, så känner jag mig idag starkare än jag någonsin gjort och jag har lovat mig själv att hålla huvudet högt och aldrig visa rädsla, för Liljas skull. Jag vet att jag inte behöver känna rädsla.. Jag har min underbara familj och pojkvän och dessutom ett fåtal vänner som aldrig skulle låta det onda jag en gång varit med om hända igen, jag vet det och det är just därför som jag vågar öppna mig och skriva öppet om hur mitt liv förstördes men hur mitt inre på något sätt stärktes genom att varit med om det hemskaste som någonsin kan hända en kvinna. Fanns kvällar då jag klandrade mig själv, jag hade totalt förlorat hoppet om mig själv och om min värdighet, tänkte flera gånger att världen skulle vara mycket bättre utan mig, men det var innan jag började gå på gruppsamtal och dom gruppsamtalen ändrade mitt liv, dom kvinnorna jag träffade där, dom satt där och berättade öppet var dom varit med om, dom gav mig en trygghet och dom gav mig en styrka som jag under den perioden inte känt på flera månader, dom gav mig styrkan att våga och orka kämpa mot våldtäktsmännen som överföll mig natten till den 3 Juni 2006, en natt jag tyvärr någonsin aldrig kommer glömma. Med den här texten vill jag nå fler våldtäktsoffer och säga till dom att ni är fina människor och jag vet hur det känns att känna sig hjälplös och som att ingen tror på en, att känna att det är ens egna fel att allting hände.. Jag vet hur det känns, jag har gått igenom det och kanske låter det fel att säga att jag blivit starkare som person tack vare det här, trots rädslan inom mig så har blivit en starkare person då jag gick igenom det här mer eller mindre ensam, jag hade min familj men alla vänner sprang fort iväg så fort dom fick höra och det är inte bara jag som kan klara det här utan det är ni alla, men behöver ni någonsin hjälp på traven så finns jag här & stöttar er .

Kvällsinlägg 6 Januari 2012.

Kategori: Mammalivet

God kväll!

Lilja träffade ju som sagt sin pappa idag och tydligen passar det inte att träffa henne en vardag i veckan och varannan helg då det är så kallt ute, utan det ska minskas till en vardag i veckan. På ett sätt kan jag förstå honom, då det faktiskt är kallt ute och Lilja är sjuk och ganska mammig, men han har ju ändå ett hem att vara i, så kylan är ingen ursäkt för min del faktiskt.

Hon var extremt gnällig, då hennes tänder bökar men hon somnade ungefär när The Voice Sverige började och det var ju tur det, får då kunde jag titta på det i lugn och ro och både höra dom bra och lite sämre talangerna. Men efter att ha kollat klart på The Voice Sverige, satt jag på en maskin med tvätt och sen la jag mig i badet och pratade med Älsklingen min, vi pratade dock bara en kort stund av mitt långa bad och jag har insett nu hur tråkigt det är att ligga och bada utan att ha internet på mobilen, det var ju annars det jag brukade roa mig med.

När jag pratade med Älsklingen min insåg jag hur mycket jag längtar efter honom, vi sågs förra helgen men vi kommer inte ses den här helgen och förmodligen inte nästa helg heller. Det är så svårt att sova utan honom brevid mig, men en sak vet jag och det är att vi kommer uppskatta varandra mer om det tar längre tid innan vi ses och att vi inte ses har ju faktiskt med något som kan hjälpa oss att starta vårt liv tillsammans.

Nu ska jag spela lite Cityville.
Puss!

Fråga till er.

Kategori: I'm asking you.

Nu när det snart gått en vecka av det nya året, det året vi alla kallar 2012
så tänkte jag passa på att fråga er..
Hur har erat år börjat?



För mig har året börjat med en del konflikter med folk ifrån mitt "tidigare" liv om man uttrycker sig så och sen har det fortsatt med en sur karl, en grinig och sjuk unge och en himla irritation över att inte ha en egen bostad som jag kan inreda hur jag vill. Så mitt år har alltså inte börjat på topp, men jag får hoppas på att året blir bättre och att jag och Lilja inom kort har en bostad att bo i, helst av allt hoppas jag på att jag, Lilja och Älsklingen min kan bo i en lägenhet snart och skapa vårt liv på riktigt tillsammans.

6 Januari 2012 Fredag.

Kategori: Mammalivet

Hejhej!

Jag och Lilja vaknade vid 11.00 idag och jag kände mig väl lite stressad, klädde på henne och fixade i ordning henne för att hon skulle träffa sin pappa vid tolv och det gjorde hon och är fortfarande med honom. Men när Lilja var borta la jag mig i sängen igen och tänkte sova en timme till eller något, men vaknade inte för ens vid halv fyra på eftermiddagen då Mamma kommer in och väcker mig, skönt att ÄNTLIGEN få sova ut. Men ändå känns det jobbigt för att då kommer jag inte kunna sova inatt.

Men hur som helst.. Ska snart sätta igång med disken här hemma och bara vänta på att Lilja kommer hem igen, då blir det att bada henne och även tvätta en massa kläder och sen är det väl sängdags för henne och jag själv ska väl först ta ett härligt, långt bad och därefter bara sitta fast vid tv:n, så jävla tröök.

Hörs senare!

5 Januari 2012 Torsdag.

Kategori: Mammalivet

Hejhej! Den har dagen har inte bjudit på något annat än en massa trötthet, grinig unge, längtan efter min karl och en del städande. Alltså inte världens roligaste dag, och på allt det här har det legat en irritation över en massa olika saker som tyngt min kropp. Vart en så jäkla trist och hemsk dag, men den blev väl bättre efter middagen. Middagen fick bestå av potatis och köttbullar, och sen blev det en tripp ner till ICA för att handla bland annat coa cola light, och därefter fick det blir The Voice Sverige och fy så chockad man blev när man insåg att man faktiskt vet vem en av dom som sjunger är, har vetat hela mitt liv och om bara någon dag så träffar man den människan igen. Ganska coolt faktiskt och hon var grymt duktig, somnade direkt efter att det var slut och har precis pratat med Älsklingen min och funderar på om jag ska sova igen då jag är dödstrött. Vad har ni gjort idag? Puss & Kram!

...

Kategori: Kärlek

Den sanne vännen visar sig i nödens stund.
Vår vänskap är svår att förklara, men det är ingen annan än du & jag som behöver förstå. Vi har inte alltid varit överens om saker, vi har många gånger blivit oense och inte pratat på flera månader, vi har många gånger hatälskat varandra men självklart har vi inte bara bara delat tråkiga saker, sånt som man helst vill glömma. Vi har även delat skratt och kärlek, vi har gett varandra en trygghet, en trygghet att alltid finnas där för varandra. Vi har gett varandra glädje och trots att du inte vet vad som hänt  dom senaste dagarna, har det känts som att du varit vid min sida, som att du suttit på min högra axel och kollat hur jag mår för att sen slänga iväg ett sms och fråga hur jag mår. Du är en otroligt fin vän & jag är så glad att vi båda lärt oss av våra tidigare misstag i livet, att vi båda lärt oss att vår vänskap inte handlar om att vara med varndra 24 timmar om dygnet, utan att den faktiskt handlar om att finnas där för varandra, finnas där och vara ett stöd för den andra och hjälpa så gott man kan. Att lyfta upp varandra när den andra helst vill falla. Jag älskar dig & tack för att du finns. Du är min bästavän och jag är så glad att jag har dig i mitt liv & som min vän. Glöm aldrig att jag aldrig kommer lämna din sida, att jag alltid finns här för dig & stöttar dig i både med och motgångar, glöm aldrig bort att tillsammans är vi starka, tillsammans klarar du & jag allt.

Min resa, del 1.

Kategori: Gastric by pass.

Nu tänkte jag inte direkt skriva om en utlandsresa, utan om min väg till operation, hur allting startade och fortsatte rulla på. I November 2009 gick jag till Ungdomsmottagningen i Gullmarsplan då jag ville prata med dom om privata saker, och när jag satt där med den kvinnan så kom vi in på just den här operationen då många i min närhet gjort operationen, hon frågade om jag ville få en remiss skickad till något sjukhus och jag svarade tacksamt ja och att jag ville att en remiss skulle skickas till Ersta sjukhus, vilket dom gjorde. I December fick jag svar från Ersta att dom tagit emot min remiss och redan i slutet av December fick jag komma på informationsmöte och läkarbesök. Min mamma var med mig på alla möten, eftersom hon själv gjort operationen visste hon vad dom pratade om och hon är den som känner mig bäst förrutom jag själv då. Men hon följde med, läkaren var lite osäker på min ålder, han tyckte jag var väldigt ung 19 år och det finns dom som är yngre och har gjort operationen men det handlar inte om åldern utan om vad läkaren tycker och råder till, men trots min unga ålder såg han min kraftiga övervikt och i och med att min mamma och många andra i min närhet hade gjort operationen tyckte han att jag visste vad jag gav mig in på, han visste att jag skulle få hjälp om det behövdes, så därför godkände han operationen och frågade om jag ville bli uppskriven på en lista ifall någon avbokar ett möte. Jag svarade gladerligen JA och i början av Januari får jag ett brev hem ifrån Ersta sjukhus där det står att dom bokat in mig för operation den 1 Februari 2009. Min mammas födelsedag var det enda jag tänkte, pratade med min mamma och hon sa: Det här kan vara din enda chans och tar du den inte nu, kanske dom inte är villiga att ge dig en andra chans och dom orden fick mig att bestämma mig.

Började äta Modifast men det smakade skit och jag ringde läkaren och sa att det inte gick ner, så han avrådde mig från att äta om jag absolut inte fick ner det, men hade ändå gått ner något kilo tills operationstillfället, så det var ju bra det iallafall.

Den 1 Februari 2009 kom jag till Ersta sjukhus klockan 09.00 på morgonen, gjorde i ordning mig för operation, träffade mina rumskamrater och därefter låg jag och vänta på att dom skulle hämta mig till operation. Efter två timmar hämtar dom mig och det var dags. Jag var så himla nervös, första gången jag gjorde någon slags operation utan min mamma eller pappa och det kändes, nervositeten steg. Men allt gick bra, hade tydligen börjat bråka med sjuksköterskorna på sjukhuset när jag flyttades från en säng till en annan, hade velat dra ut alla sladdar som satt på mig men dom lyckades hålla kvar alla slangar.
Medans alla låg kvar på deras sängar och nästan beklagade sig över att dom hade så ont, försökte jag gå upp och röra på mig direkt, ville inte ligga där speciellt inte när jag inte hade ont ens, visst var jag öm men det var ingenting mer än ömhet..
Några veckor efter operation.

Nu har jag bestämt mig.

Kategori: Mammalivet

Tjenare!


Jag har bestämt mig, jag låser inte min blogg men det kommer bli en hel del ändringar ett tag framöver, kommer kanske inte uppdatera lika privat som jag gjort och kommer kanske heller inte lägga upp så mycket bilder på min dotter då någon hoppades att hon skulle dö, som många av er vet och en människa som hoppas på något sånt och skriver ut det, vet man aldrig med. Kanske fortsätter det psykiska beteendet till något annat & blir till stalking och därefter fullföljer det den en gång hoppats på. Så för att skydda min dotter, så kommer det inte komma upp bilder på henne i bloggen. Jag kommer nämna henne i mina blogginlägg, men av både kärlek & rädsla väljer jag att inte lägga upp bilder på henne och det här perioden kanske inte håller i sig föralltid, utan vem vet.. När jag känner att det är lugnt igen så kanske det kommer upp bilder på min dotter igen.

Hur som helst, åkte ju ner till Elgiganten för att lämna in min telefon och snälla som dom var lät dom mig låna en gammal Samsung telefon, men helt seriöst blev jag sugen på att börja använda en lite senare mobil än Nokia 3310, men minns ni hur bra batteri den hade och minns ni att man kunde kasta dom i både berg och i vatten utan att den ens reagera? Varför ha värsta high tech telefonen när jag har en digitalkamera att ta bilder med? Är det någon av er mina läsare som har en gammal telefon att skänka till mig? Alltså, jag är verkligen seriös då jag ofta tappar telefonen i golvet och Lilja är ju väldigt intresserad av mobilen också.

Men efter Elgiganten så blev det att åka hem och då bestämde vi oss för vad vi skulle äta till middag och det fick bli korv med makaroner, vi alla här hemma är mer eller mindre slut så lika bra att göra något snabbt och enkelt men dock inte sådär jätte nyttigt, men jag och Mamma gick iallafall ner till affären medans Lilja var hemma med hennes Morfar, hon låg ju ändå bara och sov så varför ska jag väcka henne för att släppa med henne ut, när min Pappa kunde passa henne dom 5 minuterna det tog på ICA.

Vi åt middag och sen kollade vi på The Voice Sverige och det är ett av dom bästa program jag sett på länge faktiskt, har aldrig gillat varken Idol, True Talent och allt vad det nu heter men The Voice Sverige diggar jag som attans. Var det någon mer som kollade på det, isåfall vad tyckte ni?

Efter att ha tittat en stund på tv hoppade jag in i badet och låg där ett tag.
Nu sitter jag här framför datorn och spelar lite Cityville.
Lilja sussar så sött och ska nog också ta och göra det snart, imorgon är det mycket att stå i bland annat att rensa bort julen och därefter ringa en del samtal.

Hörs!

4 Januari 2012 Onsdag.

Kategori: Mammalivet

Shululu!

Har suttit och skickat ut användarnamn och lösenord till alla som ville ha det medans jag låser bloggen, men har bestämt mig för att vänta åtminstone tills imorgon innan jag låser bloggen, och det är mer för att ALLA ska få chansen att få användarnamn och lösenord, men även för jag börjar bli osäker på om jag ska låsa bloggen eller inte. Ska tänka på det och så får vi se sen, antingen låser jag bloggen eller ändrar om lite i bloggen.

Men nu ska jag åka ner till Elgiganten och lämna in min telefon och laddare.
Kul att inte ha någon telefon, men sånt är livet, kanske är dom snälla och låter mig låna någon gammal telefon därifrån vilket skulle vara bäst ju.

...

Kategori: Hate me or love me.

Bättre med öppen fiendeskap än falsk vänskap.

Låser bloggen!

Kategori: Hate me or love me.

Tror jag tar Jenni's råd och låser bloggen och anledningen till att jag låser bloggen är för jag vill slippa att folk som ogillar mig som person inte ska vara delaktiga i mitt liv. Vem vet, kanske låser jag upp bloggen någon dag igen men just nu känner jag att jag vill vara privat och dela med mig av mitt liv till dom som trott på mig och som stöttar mig både privat och via bloggen. Så om ni vill ha lösenordet och användarnamnet så får ni helt enkelt skriva en kommentar här eller via facebook.

. . . . .

Kategori: Hate me or love me.


MITT 2011!

Kategori: Listor.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Födde barn
2. Höll du några av dina nyårslöften?
- Hade inga speciella nyårslöften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Ja, väldigt många. :)
4. Dog någon som stod dig nära?
- Ja, min älskade Rosa <3
5. Vilka länder besökte du?
- Finland.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012?
- Körkort och att bo ihop med min pojkvän.
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
- Nyårsaftonsnatten och 12 Juni.
8. Vad var din största framgång 2011?
- Att jag insåg att jag faktiskt kunde älska och bli älskad.
9. Största misstaget?
- Att jag släppte in dig i mitt liv igen.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
- Beror på hur man menar sjuk, haha.
11. Bästa köpet?
- Finns massvis med BRA köp.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
- Lilja
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Alla Lilja's framsteg och varje gång Amar visade mig extra mycket kärlek.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
- Det vackraste med Cecilia Wennersten och Bala Bala med Mohammad Al Salem.
15. Är du gladare eller ledsnare nu jämfört med tidigare i år?
- Både och.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
- Umgåtts mer med mina underbara vänner.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
- Ägnat så mycket tid åt falska människor.
18. Hur tillbringade du Nyår?
- Tillsammans med min pojkvän och sådär då vi firade ett år. Bästa nyårsafton!
19. Blev du kär i år?
- Natten till 2011 vågade jag erkänna för alla att jag blev kär ;)
20. Favoritprogram på TV?
- Hem till gården, haha.
21. Bästa boken du läste i år?
- Varför gråter inte Emma?
22. Största musikaliska upptäckten?
- Hmm...
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
- Att spendera den med min pojkvän.
25. Något du önskade dig men inte fick?
- Nej, för allt jag önskade mig fick jag.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
- Var med min pojkvän och även några av hans kompisar.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
- Nej tror inte det faktiskt.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
- Som tidigare år. Typ nästan.
29. Vilken kändis var du mest sugen på?
- Typ ingen.
30. Vem saknade du?
- Ingen direkt.
31. De bästa nya människorna du träffade?
- Lotta & Anette.
32. Hur ser det ny året ut?
- Lilja blir ett och börjar på dagis. Jag söker jobb / utbildning och börjar ta körkort. Planera för eventuell flytt under året och självklart ha världens bästa tid med barn, pojkvän, föräldrar, bröder och vänner!
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Födde barn


2. Höll du några av dina nyårslöften?
- Hade inga speciella nyårslöften

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Ja, väldigt många. :)

4. Dog någon som stod dig nära?
- Ja, min älskade Rosa <3

5. Vilka länder besökte du?
- Finland.

6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012?
- Körkort och att bo ihop med min pojkvän.

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
- Nyårsaftonsnatten och 12 Juni.

8. Vad var din största framgång 2011?
- Att jag insåg att jag faktiskt kunde älska och bli älskad.

9. Största misstaget?
- Att jag släppte in dig i mitt liv igen.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
- Beror på hur man menar sjuk, haha.

11. Bästa köpet?
- Finns massvis med BRA köp.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
- Lilja

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Alla Lilja's framsteg och varje gång Amar visade mig extra mycket kärlek.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
- Det vackraste med Cecilia Wennersten och Bala Bala med Mohammad Al Salem.

15. Är du gladare eller ledsnare nu jämfört med tidigare i år?
- Både och.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
- Umgåtts mer med mina underbara vänner.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
- Ägnat så mycket tid åt falska människor.

18. Hur tillbringade du Nyår?
- Tillsammans med min pojkvän och sådär då vi firade ett år. Bästa nyårsafton!

19. Blev du kär i år?
- Natten till 2011 vågade jag erkänna för alla att jag blev kär ;)

20. Favoritprogram på TV?
- Hem till gården, haha.

21. Bästa boken du läste i år?
- Varför gråter inte Emma?

22. Största musikaliska upptäckten?
- Hmm...

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
- Att spendera den med min pojkvän.

25. Något du önskade dig men inte fick?
- Nej, för allt jag önskade mig fick jag.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
- Var med min pojkvän och även några av hans kompisar.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
- Nej tror inte det faktiskt.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
- Som tidigare år. Typ nästan.

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
- Typ ingen.

30. Vem saknade du?
- Ingen direkt.

31. De bästa nya människorna du träffade?
- Lotta & Anette.

32. Hur ser det ny året ut?
- Lilja blir ett och börjar på dagis. Jag söker jobb / utbildning och börjar ta körkort. Planera för eventuell flytt under året och självklart ha världens bästa tid med barn, pojkvän, föräldrar, bröder och vänner!

SNAAAAAAAAAAART!

Kategori: Listor.

Jag har ju inte berättat om mitt 2011, men jag lovar att innan den här kvällens slut så kommer jag berätta om mitt 2011, med en lista som jag fått ifrån Johanna.. Så nu är det bara att ni väntar så kommer MITT 2011 snaaaaaaaaaaaaaaart upp!

3 Januari 2012 Tisdag.

Kategori: Mammalivet

Hejhej!

Världens jobbigaste natt, Lilja sov till och från heela natten tills klockan åtta på morgonen, hon sov en halvtimme sen vaknade hon och var vaken i två timmar. Hur jobbigt som helst, men ibland måste man stå ut med dom jobbiga grejerna också. Hur som helst, vid åtta på morgonen sov hon tills klockan halv ett då gick vi upp och jag åt macka och bara mös runt med min underbara dotter.  Vi klädde på oss och åkte sen ner till BVC, och jag bara älskar Lilja's BVC-tjej hon är alltid lika trevlig och snäll. Lilja kan allt som 6-7 månaders bebis ska kunna plus lite till, hon väger nu 8045 g och är 69 lång. Väl hemma igen så hade ju Nova kommit, så då busade jag runt lite med henne och gav henne även presenten som Älsklingen hade till henne och hon hoppade runt och var jätte glad. Hon bara såna här har jag inte och dom är jätte fina. Sötnos!

Har nyligen varit nere på ICA och handlat coca cola light.
Förstår inte vad det är med mig och den där drycken alltså.

Kvällen lär inte bjuda på så mycket mer än så här, nu ska jag spela Cityville på facebook & samt även säkert Slotomania eftersom Älsklingen min är galen i det där spelet och vill att jag ska skicka fria spel till honom var och varannan minut. Men först tror jag det blir att njuta lite framför tv:n tillsammans med Nova & Mamma, men en sak är säker och det är att det blir en tidig kväll ikväll.

Hur har er dag varit?
Puss & Kram!


Svar till ytterligare en Anonym.

Kategori: Hate me or love me.

haha om Svar till Anonym.:
Du var visst gravid. Lögnare. Hoppas din dotter dör.
haha om Svar till Anonym.:
Du var visst gravid. Lögnare. Hoppas din dotter dör.


Du måste vara en psykiskt störd människa som hoppas att ett barn dör, hoppas att ett oskyldigt barn dör. SÖK HJÄLP! Om jag var gravid eller inte har varken DU eller någon annan med att göra så DÄRFÖR kan du och alla andra sluta diskutera den saken nu. Ni får tro vad ni vill om jag var gravid eller inte är en sak som BARA jag och min pojkvän vet om och det är BARA vi som har med den saken att göra!

Glöm som sagt inte.

Kategori: Mammalivet

Glöm som sagt inte att klicka in HÄR och rösta på Lilja.
Jag har ju anmält Lilja till en omslagstävling på Viföräldrar och skulle faktiskt vara roligt om hon vann. Det tar inte lång tid att rösta, så som sagt klicka HÄR så kommer ni till Lilja's bild direkt och kan rösta.

Stora prinsessan!

Kategori: Kärlek

Imorgon kommer Nova, wiiiiiiiiiiiho!

Nova ritade en teckning till mig medans jag var i Gävle och firade nyår och ett år tillsammans med min karl, och kan man bli gladare än när jag bad om henne rita en hund till mig och det gjorde hon, men det var inte allt utan hon skrev även Nova ♥ Emelie, hur gullig är hon inte? Fattar ni hur glad jag är över att jag och min familj fick chansen att träffa och lära känna den här söta ungen för den människa hon är, för dom härliga skratten hon ger oss, för alla dom knäppa men underbara saker hon sagt. Jag älskar Nova så otroligt mycket och vill aldrig att den dagen kommer så att jag/vi är tvugna att skiljas ifrån henne. Hon har blivit en del av vår familj & jag kommer alltid finnas där för henne & ställa upp på henne, så som hon alltid fått mig att le när tårarna varit nära.

Good night!

Kategori: Mammalivet

Med denna bild, passar jag på att säga god natt.
Nu ska jag försöka få min busiga unge att sova.
God natt.

RÖSTA PÅ LILJA!

Kategori: Mammalivet

Jag har anmält Lilja för att vara med i en omslagstävling i Viföräldrar, så snälla mina goa läsare RÖSTA PÅ HENNE HÄR, och håll tummarna för att hon vinner.
Jag älskar dig!

Bildregn: Nyårsafton.

Kategori: Party

2 Januari 2012 Måndag.

Kategori: Party

Hejhej!

Skrev ingenting igår för jag kände faktiskt ingen lust till att skriva, ville knappt veta av en dator eller mobil, ville bara ligga under täcket och typoch det var inprincip det jag gjorde, tills vi gick ut för ungefär två timmar och satt hos Älsklingen's moster. Men annars så låg jag under täcket och bara tyckte synd om mig själv, och mös med min underbara älskade pojkvän då vi firade ett år tillsammans på nyårsafton och även efter tolvslaget såklart. Så jäkla bäst! Nu har vi varit tillsammans ett år och vi har varit med om både med och motgångar, men aldrig någonsin har jag varit så säker som jag är nu, aldrig varit så säker i mig själv, som säker med att min pojkvän aldrig skulle såra mig varken pysiskt eller fysiskt. Min underbara och älskade, min blivande man!

Men hur som helst hade världens finaste nyårsafton, vi var hos Älsklingen's moster ett bra tag, men jag klagar inte för det var sjukt kul. Vi dansade syriansk dans (JAG KAN INTE) och drack lite innan vi begav oss hem till Älsklingen igen innan det var dags att gå till centrum och titta på fyrverkerier.

Träffade Johanna & Wicktoria i centrum, kramade dom båda samt även deras pojkvänner innan vi drog vidare och hade världens bästa nyårsafton, vid 02.00 drog vi tillbaka till Älsklingen då jag och mitt hjärta satt och pratade på om allt mellan himmel och jord, hamnade vi inte i säng för ens mycket senare, snarare närmare 07.00 på morgonen.

Det som känns mest skönt är att trots meddelandet jag fick på facebook, dock visste jag ju redan allt innan, visste redan allt innan, vi har snackat om det tusen gånger om, men trots det så kunde DU inte förstöra min nyår, utan snarare gjorde du den bättre då jag pratade med personen som skrev allting på facebook och sa att YOU FORCED HER TO IT, haha!

Nu ska jag kolla runt lite på facebook och läsa lite bloggar!
Bilder kommer senare!

Svar till Anonym.

Kategori: Hate me or love me.

Anonym om Jag är bäst, ingen protest.:
Du är så ful tycker jag, din dotter är inte lik dig, hon måste vara lik sin pappa som tur är. Din nya kille vill inte ha barn med dig, det var ju därför som du gjorde abort nu
Anonym om Jag är bäst, ingen protest.:
Du är så ful tycker jag, din dotter är inte lik dig, hon måste vara lik sin pappa som tur är. Din nya kille vill inte ha barn med dig, det var ju därför som du gjorde abort nu




Först och främst: Jag har aldrig någonsin bett varken dig eller någon annan tycka att jag är snygg, för det andra: Nästa gång du ska kommentera en spydig kommentar ber jag dig vänligen sluta vara så feg och stå upp för vad du tycker, för vill du veta en sak? Alla behöver inte tycka att jag är snygg, ingen behöver ens tycka det, men JAG trivs med mig själv, eller rättare sagt jag ÄLSKAR mig själv för hur jävla fin insida och utsida jag har. Att min dotter inte är lik mig, finns det delade meningar om, men självklart har hon drag ifrån både sin pappa och mig.
Jag vet inte riktigt vart ifrån du fått att jag gjort abort och att min pojkvän inte vill ha barn med mig, verkar bara vara din fantasi, för så är inte fallet och skulle det vara fallet så har du INGET med det att göra, utan det är isånafall en sak mellan mig och min pojkvän.


Att döma av din kommentar, antingen är du så sjukt avundsjuk på att jag har barn, en pojkvän som älskar mig & jag honom, och är så JÄVLA LYCKLIG eller så slösar du din tid på att trycka ner på andra när du egentligen borde SKAFFA DIG ETT LIV!
Tack och hej!